musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Polusatni rad bečejske Skupštine opštine: Rebalans budžeta usvojen bez reči, direktor Toplane ponovo Dejan Vuković

Treći rebalans opštinskog budžeta, uz četiri usmeno podneta amandmana vlasti, odbornička većina je na današnjoj sednici Skupštine opštine usvojila bez ijedne reči rasprave – za oko 5 minuta.

U opštinskoj kasi bi, nakon rebalansa, trebalo da bude oko 51 milion dinara više od planiranog novca nakon usvajanja drugog rebalansa lokalne kase. Planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2017. godinu sada su 1.771.956.000 dinara (za 51,2 miliona više nego u prethodnom rebalansu), novac iz budžeta bi trebalo da iznosi 1.457.522.000 dinara (povećanje je oko 13,9 miliona), prihodi budžetskih korisnika iz ostalih izvora trebalo bi da budu 30.995.000 dinara (povećanje oko 5 miliona), a prihodi iz izvora drugih nivoa vlasti planirani su u iznosu od 283,4 miliona dinara (povećanje za oko 32 miliona dinara).

Odbornici Skupštine opštine Bečej su na sednici koja je trajala svega 29 minuta, bez rasprave i u vezi sa ostalim tačkama dnevnog reda, imenovali novog/ starog direktora JP Toplana, diplomiranog inženjera mašinstva Dejana Vukovića (samo se on prijavio na konkurs), „aminovali“ su izmene finansijskog plana Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin – Badža“ za 2017. godinu i izmene finansijskog plana Narodne biblioteke za 2017. godinu.

Odbornička većina je dala saglasnost i da Nemanja Karapandžić može istovremeno da obavlja više funkcija, jer je on kao predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije opštine postao i član Upravnog odbora Gradskog muzeja, u kom je, inače, i zaposlen.

O tome kako je preraspoređen novac u budžetu nakon trećeg rebalansa uz nove amandmane i zašto predstavnici opozicije nisu pokrenuli diskusiju o rebalansu budžeta, jer o finansijskim dokumentima lokalne samouprave dosad su učestalo diskutovali pre svega odbornici grupe građana „Samo lokalno“ (ranije „Dosta je bilo“) i šta to može da znači, zašto odbornici vlasti ne ili sporadično učestvuju u raspravama na sednicama Skupštine opštine, za Bečejski mozaik govore odbornik Milan Bokun (odbornik „Samo lokalno“), predsednik opštine Dragan Tošić (SNS) i predsednik Skupštine opštine Nenad Tomašević (POKS). Sve o tome saznajte u štampanom izdanju Bečejskog mozaika narednog petka.

K.D.F.

Rate this item
(1 Vote)
back to top