musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Poboljšanje usluge odnošenja smeća već od petka: „Potisje“ kupilo novi kamion na lizing

Poboljšanje usluge odnošenja smeća građani opštine Bečej mogu da očekuju već od 27. oktobra, naime, nakon godinu dana od planiranog vremena, u komunalno preduzeće „Potisje“ je danas, 24. oktobra, stiglo novo vozilo za odnošenje smeća, koji je kupljen na lizing. Reč je o kamionu Iveko, Štumerove nadgradnje.

„Uzeli smo najbolji kamion da bismo poboljšali usluge, da imamo veću sigurnost i da bolje radimo. Cilj je da kupimo još jedan kamion i s njima ćemo smanjiti troškove održavanja vozila. Jedan stari kamion će biti stavljen van upotrebe i čim dođe novi kamion, nećemo morati više da zakupljujemo vozilo i moći ćemo da obezbedimo sigurnost građanima i da poboljšamo uslove rada našim radnicima. Ovaj kamion sam diže kontejnere i kante“, rekao je direktor komunalnog preduzeća „Potisje“ Zoltan Feješ.

Kamion je kupljen na lizing, cena je oko 130.000 evra, prva rata –iznos rate je 2.160 evra (oko 260.000 dinara) – je plaćena 23. oktobra, a ostaje još 59. Vozilo je kupljeno od firme „Vest trak“ iz Beograda, to je generalni zastupnik Ivekovih kamiona i Štumerove nadgradnje. Garantni rok za kamion je dve godine.

Prilikom preuzimanja novog kamiona na licu mesta, u sedištu JP Komunalac, bio je i predsednik opštine Dragan Tošić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će kupovinom novog kamiona biti olakšan rad „Potisja“, te je konstatovao da od osnivanja firme 2008. godine, koje je bilo, kako je rekao, malo problematično, „nikad nismo imali ovakvo vozilo i to je dokaz da sada firma radi odlično, jer je uspela sama, iz svojih sredstava da kupi vozilo na lizing. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama u narednih 3-4 meseca uspeti da kupimo još jedno vozilo, jer postoji jedan projekat na kom radimo zajedno i kupićemo isto takvo vozilo, jer je to trenutno najbolje na tržištu. U Srbiji ga imaju tri grada, Novi Sad, Ruma i sada Bečej. Mi ćemo se potruditi da imamo dva i samim tim ćemo uštedeti vreme na odnošenju smeća, građani će biti zadovoljniji tom uslugom, a i radnicima će biti olakšan rad na terenu“.

B.M.

Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 27. oktobra

Rate this item
(0 votes)
back to top