musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Komunalno preduzeće „Potisje“: Stiglo novo vozilo

Poboljšanje usluge odnošenja smeća građani opštine Bečej mogu da očekuju već od danas, 27. oktobra, naime, nakon godinu dana od planiranog vremena, u komunalno preduzeće „Potisje“ je 24. oktobra stiglo novo vozilo za odnošenje smeća, koje je nabavljeno na lizing. Reč je o kamionu Iveko, Štumerove nadgradnje.

„Uzeli smo najbolji kamion da bismo poboljšali usluge, da imamo veću sigurnost i da bolje radimo. Cilj je da kupimo još jedan kamion i s njima ćemo smanjiti troškove održavanja vozila. Jedan stari kamion će biti stavljen van upotrebe i čim dođe novi kamion, nećemo morati više da zakupljujemo vozilo i moći ćemo da obezbedimo sigurnost građanima i da poboljšamo uslove rada našim radnicima. Ovaj kamion sam diže kontejnere i kante“, rekao je direktor komunalnog preduzeća „Potisje“ Zoltan Feješ.
Kamion je nabavljen na lizing, cena je oko 130.000 evra, prva rata – 2.160 evra (oko 260.000 dinara) – je plaćena 23. oktobra, a ostaje još 59. Vozilo je nabavljeno od firme „Vest trak“ iz Beograda, to je generalni zastupnik Ivekovih kamiona i Štumerove nadgradnje. Garantni rok za kamion je dve godine.
Prilikom preuzimanja novog kamiona na licu mesta, u sedištu JP Komunalac, bio je i predsednik opštine Dragan Tošić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će kupovinom novog kamiona biti olakšan rad „Potisja“, te je konstatovao da od osnivanja firme, 2008. godine, koje je bilo, kako je rekao, malo problematično, „nikad nismo imali ovakvo vozilo i to je dokaz da sada firma radi odlično, jer je uspela sama, iz svojih sredstava, da kupi vozilo na lizing. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama za 3-4 meseca uspeti da kupimo još jedno vozilo, jer postoji jedan projekat na kom radimo zajedno. Namera je da kupimo isto takvo vozilo, jer je ono trenutno najbolje na tržištu. U Srbiji ga imaju tri grada, Novi Sad, Ruma, a sada i Bečej. Mi ćemo se potruditi da imamo dva i samim tim ćemo uštedeti vreme na odnošenju smeća, građani će biti zadovoljniji tom uslugom, a i radnicima će biti olakšan rad na terenu“.
S obzirom na to da manjinski vlasnik „Potisja“, firma „Aliska tera“ iz Seksarda od osnivanja preduzeća i ulaganja osnivačkog kapitala nije uložila novac u komunalno preduzeće, niti je učestvovala u sanaciji i održavanju gradske deponije „Botra“, predsedniku opštine postavljeno je pitanje da li će na sastanku sa predstavnicima manjinskog vlasnika krajem oktobra insistirati na tome da i oni finansijski učestvuju u ulaganjima u „Potisje“, naime, manjinski partner više ne pominje prodaju svog dela (49 odsto) kapitala „Potisja“.
„Pričaćemo o tome, ali ovaj kamion nije kupila opština, već ’Potisje’ iz svojih sredstava. Što se tiče ’Botre’ pokušaćemo, naravno, da zajedno s manjinskim partnerom nađemo način da i oni ulože neki deo, ali to bi trebalo da bude ravnomerno, da uloži i opština i manjinski partner. ’Potisje’ je nasleđeno preduzeće, komunikacija je  bila katastrofalna i nije bilo ni reči o investicijama. Mislim da je sada sazrelo vreme da možemo da pričamo o svemu. Otići ću na sastanak krajem oktobra na njihov poziv i ne vidim razloga da ne bude razumevanja i s njihove i s naše strane“, rekao je Tošić.

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top