musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Zbog izgubljenog sudskog spora: Licitacija pokretnih stvari škole

Osnovna škola „Šamu Mihalj“ u Bečeju krajem novembra bi mogla da ostane bez pokretnih stvari kao što su školske klupe, stolice, školske table, učila za pojedine predmete, mikroskopi, kvarcne peći, kompjuteri, alati...

Naime, nakon što je škola izgubila višegodišnji sudski spor koji je pokrenula bivša zaposlena u školi, za naplatu novčanog potraživanja javni izvršitelj za područje Višeg i privrednog suda u Zrenjaninu 2. novembra doneo je zaključak kojim se oglašava javna prodaja pokretnih stvari škole putem usmenog i javnog nadmetanja. Novčano potraživanje izvršnog poverioca, tužiteljke, od izvršnog dužnika, škole, iznosi oko 2,8 miliona dinara.

Prvi pokušaj javne prodaje pokretnih stvari škole biće održan 30. novembra od 11 sati u kancelariji javnog izvršitelja u Zrenjaninu. Početna cena javnog nadmetanja iznosi 60 odsto od procenjene vrednosti pokretnih stvari.

Novinar Bečejskog mozaika je u ponedeljak zatražio izjave o mogućem razvoju događaja u školi „Šamu Mihalj“ ukoliko će licitacija pokretnih stvari škole biti uspešna, te će obrazovna ustanova ostati čak i bez đačkih klupa, međutim, direktorka škole Olivija Maus, kao i članica Opštinskog veća lokalne samouprave, zadužena, između ostalog, i za oblast obrazovanja Svetlana Vuletić, odbile su da daju izjave za Bečejski mozaik. Vuletić je samo navela da nije u nadležnosti lokalne samouprave da plati dug škole.

Predsednik opštine Dragan Tošić je u izjavi za Bečejski mozaik ponovio da lokalna samouprava ne može da plati dug škole, međutim, odgovarajući na pitanje, kako će ona da funkcioniše, ukoliko, recimo, ostane bez školskih klupa i stolica, rekao da će u tom slučaju opština da kupi nove potrepštine.

K.D.F.

Opširnije o ovoj temi u štampanom izdanju Bečejskog mozaika u petak, 10. novembra

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top