musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Konkurs u opštini Bečej: Stipendije za 50 studenata

Opština Bečej je 20. novembra raspisala konkurs za dodelu stipendija studentima  akademske  2017/2018. godine. Prijave na konkurs se primaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja.

Ove godine biće dodeljeno 50 stipendija i to prioritetno za deficitarna zanimanja u Bečeju. Na osnovu izveštaja bečejske ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje utvrđeno je da na teritoriji opštine Bečej postoji izričita potreba za radnom snagom određenih struka visokih studija kao što su diplomirani mašinski inženjeri, diplomirani inženjeri elektrotehnike, diplomirani farmaceuti, profesori matematike i fizike, hemije i biologije.
Stipendiju mogu ostvariti studenti, koji pored opštih uslova konkursa, odgovaraju i zahtevima da su redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, da su redovni studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da su prvi put upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena ili da imaju prvi put upisan status apsolventa, da tokom studiranja nisu obnavljali godinu, da tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8, da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija, ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama.
Stipendije neće dobiti oni koji imaju status apsolventa, a istekao im je apsolventski staž, koji su u radnom odnosu, koji su navršili 26 godina života, odnosno 27 godina života, ako studije traju duže od osam semestara i koji koriste drugu stipendiju za koju se novac obezbeđuje iz budžeta republike ili iz budžeta opštine.
Stipendije će se isplaćivati u iznosu od 8.000 dinara u deset jednakih mesečnih rata, mesečno, najkasnije do 15. u mesecu za prethodni mesec, za period oktobar-jul.
Korisnik stipendije zaključuje ugovor o stipendiranju sa predsednikom opštine u roku od 15 dana od dana konačnosti rešenja o ostvarivanju prava na dodelu stipendije.
Kriterijumi za rangiranje, način bodovanja i donošenje odluke o dodeli stipendije regulisana su Odlukom o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Bečej („Službeni list opštine Bečej“, broj 11/2012).
Prijave za dodelu stipendija upućuju se Komisiji za dodelu stipendija, na popunjenom obrascu prijave, u zatvorenoj koverti, putem pisarnice Opštinske uprave opštine Bečej, Trg oslobođenja br. 2, Bečej, kancelarija broj 7, šalter 2, od 8 do 14 časova.
Obrazac prijave se može preuzeti sa zvaničnog sajta opštine Bečej ili na pisarnici Opštinske uprave.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top