musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Na poslednjoj sednici SO Bečej ove godine: Usvojen Plan generalne regulacije, LAP za mlade i programi javnih preduzeća

O izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naselja Bečej, kojim je određena budućnost Bečeja, a predviđeno je, između ostalog, izmeštanje autobuske stanice iz centra grada u budućnosti, parcela za izgradnju pogona na biogas u blizini Toplane, načini i mogućnosti korišćenja „ostrva“ kod Šlajza, na današnjoj sednici Skupštine opštine nije bilo nijedne reči rasprave.

Predstavnici opozicije ćutali su i prilikom usvajanja programa poslovanja javnih preduzeća Toplana, Komunalac i Vodokanal, izmena i dopuna rešenja o imenovanju članova i predsednika Komisije za planove, imenovanja novog člana upravnog odbora Gradskog muzeja, donošenja zaključka o davanju mišljenja za obavljanje više funkcija, ali i prilikom imenovanja direktorke Narodne biblioteke. Direktorka biblioteke biće Đijanta Lovaš, koja je sada na završnoj godini Univerziteta u Novom Sadu – ACIMSI – magistarske studije menadžmenta u obrazovanju, a dosad je bila profesorka klavira, kako se navodi, sa znanjem mađarskog jezika, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“. Ona će na čelu biblioteke zameniti v.d. direktora, veroučiteljku Boglarku Taloš.
Raspravu predstavnika vlasti i opozicionog odbornika Ištvana Tarija izazvao je samo usvajanje Lokalnog akcionog plana za mlade od 2018. do 2021. godine, koji je predstavio koordinator Kancelarije za mlade Dane Mandić, istakavši i to da se sada obezbeđuje višestruko više novca za mlade u opštini Bečej nego ranijih godina. Odbornica Edit Silađi govorila je o potrebi podržavanja mladih i uzimanja u obzir njihovih ideja, a Tari je istakao da bi mladi trebalo da budu kritični prema vlastima, a da njihove organizacije ne sarađuju s njima, ali je dodao da će glasati za LPA za mlade, jer mladima treba pružiti poverenje unapred. I zaista je tako bilo, akcioni plan za mlade usvojen je jednoglasno.
Nakon poslednje sednice lokalnog parlamenta u zgradi opštine organizovan je koktel za odbornike, gde su se družili predstavnici vlasti i opozicije.

K.D.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top