musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Projekat o mladima i kulturi: I Bečej u fokusu

Ministarstvo kulture i informisanja 25. decembra prošle godine raspisalo je konkurs „Gradovi u fokusu 2018“, a opština Bečej planira da do danas (26. januar), kada je rok za predaju projekata, uputi program na konkurs čiji je moto „Mladi u kulturi – kultura mladima“.

Projekat se sastoji od pet segmenata, a izrađuje ga Gradsko pozorište u saradnji sa opštinom i sa partnerima. Cilj projekta je zadovoljavanje kulturnih potreba mladih, ali je predviđena i sanacija fasade i hidroizolacija objekta Gradskog pozorišta.
Predmet konkursa je podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritorijama lokalnih samouprava, a cilj je da se pruži prilika opštinama i gradovima, da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima (umetnicima, saradnicima, odnosno stručnjacima u kulturi) kao i drugim subjektima u kulturi, unaprede svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu.
Rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 27. marta.
Podsetimo da je opština Bečej i prošle godine učestvovala na konkursu „Gradovi u fokusu“ s velikim projektom u vezi sa kulturnim nasleđem opštine, ali projekat nije podržan.  

R.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top