musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Od 1. jula jeftiniji gas: Bečejci će plaćati 10,8 odsto manje nego dosad

Od 1. jula cene prirodnog gasa biće niže od dosadašnjih u proseku za 11,2 odsto za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, a 10,5 odsto za domaćinstva, saopšteno je iz Agencije za energetiku.

Saglasnost na odluke organa upravljanja 33 javna snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje Savet Agencije za energetiku dao je 26. juna.
Pojeftinjenje gasa je posledica usklađivanja sa cenama derivata nafte na osnovu kojih se određuje uvozna cena prirodnog gasa, kao i promene kursa dolara. Uvozna cena gasa se za naš region usklađuje kvartalno sa kretanjem cena derivata nafte u proteklih devet meseci. Iz Agencije navode da je ovo drugo smanjenje cena prirodnog gasa u 2015. godini.
U Srbiji oko 250.000 domaćinstava ima priključak na gas i oni će kubni metar prirodnog gasa u proseku plaćati manje za 5,3 dinara (bez PDV) nego do sada, tako da bi prosečan mesečni račun sa PDV-om, pri ovom nivou cena bio za 390 dinara manji.
Prema informacijama iz preduzeća „Gas“ d.o.o. Bečej, domaćinstva i mali potrošači koji se preko ovog preduzeća snabdevaju prirodnim gasom, od 1. jula će plaćati umanjenu cenu gasa za 10,84 odsto, odnosno domaćinstva će za kubni metar gasa plaćati 43,45 dinara umesto dosadašnjih 48,73 dinara, a ostali potrošači 41,31 umesto 46,59 dinara.
Više o ovoj temi u narednom broju štampanog izdanja Bečejskog mozaika.

Lj.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top