musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti: Bečejska staza zdravlja narednog četvrtka

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej 28. septembra na gradskom trgu održaće manifestaciju „BEST – Bečejska staza zdravlja 2017“. Akcija, u okviru koje građani imaju priliku da šetaju, te da izmere vrednosti šećera i pritiska, težine i visine nakon povratka iz šetnje, počinje u 10 sati i 30 minuta.

U okviru manifestacije u 10 sati i 45 minuta počinju trke dece učenika nižih razreda bečejskih osnovnih škola, a u 12 sati startuje prva grupa odraslih na Stazi zdravlja, dok će merenje pritiska, telesne težine, visine i šećera u krvi po povratku sa staze trajati od 12 do 16 časova.

S obzirom na to da su fizičke aktivnosti potrebne svakoga dana, manifestacija će biti održana bez obzira na vremenske prilike.

Bečejsko Društvo za borbu protiv šećerne bolesti već niz godina jedno je od najaktivnijih društava u Vojvodini i svake godine organizuje u aprilu, u mesecu borbe protiv šećerne bolesti, celodnevnu akciju merenja nivoa šećera u krvi i telesnog pritiska „Zdravlju u susret“, a u septembru akciju „BEST – Bečejska staza zdravlja“. U tim akcijama učestvuje više od 1.000 građana.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top