musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Kadrovske promene na dnevnom redu SO Bečej: Novi v.d. direktora Turističke organizacije Ječanski, novi član Veća Džigurski, direktor pozorišta i dalje Petrović

Pred bečejskim poslanicima će na 22. zasedanju Skupštine opštine 3. oktobra biti nekoliko kadrovskih promena.

Umesto Gorana Sadžakova koji je nešto više od godinu dana obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Bečej – uprkos tome što v.d. stanje može da traje najviše godinu dana, osnivač (lokalna samouprava) nije na vreme reagovala – trebalo bi da bude imenovan novi vršilac dužnosti direktora Jovan Ječanski, koji je ove godine stekao zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede u Bačkoj Topoli, a inače je dugogodišnji sportski radnik.

I u lokalnoj vladi (Opštinsko veće) će biti promena, jer je dosadašnji član Veća zadužen za sport i omladinu Dejan Terzić početkom septembra podneo ostavku na tu funkciju. Na njegovo mesto trebalo bi da bude izabran Nikola Džigurski, koji bi se takođe bavio sportom i omladinom. Džigurski je sportski radnik, a završio je Visoku poljoprivrednu školu strukovnih sudija u Bačkoj Topoli, piše u njegovoj biografiji, ali se ne navodi koje godine.

Promena u Gradskom pozorištu Bečej neće biti, jer bi trebalo da se doktoru književnih nauka Zdravku Petroviću dodeli još jedan četvorogodišnji mandat na čelu ustanove kulture. Inače, konkurs za direktora pozorišta raspisan je letos i jedini prijavljeni kandidat je bio aktuelni (i budući) direktor Zdravko Petrović.

Na 22. sednici Skupštine opštine Bečej odbornici će biti informisani i o tome kako je potrošeno 593,7 miliona dinara iz opštinskog budžeta od 1. januara do 30. juna ove godine. Ukupni prihodi i primanja u tom periodu bili su 516,6 miliona dinara i oko 314 miliona prenetih sredstava iz prethodne godine. Budžetski deficit je 98,8 miliona dinara, a fiskalni 98,9 miliona, odnosno 20,70 odsto od tekućih prihoda ostvarenih u prvih šest meseci godine. U obrazloženju izveštaja o budžetu piše da je fiskalni deficit posledica „intenziviranih investicionih ulaganja iz prenetih neutrošenih sredstava iz prethodnog perioda“ i da u prvoj polovini 2017. godine potrošeno nešto više od 32 miliona dinara prenetih sredstava dobijenih od viših nivoa vlasti i više od 72 miliona prenetih sopstvenih sredstava iz prethodnog perioda. Stanje na budžetskom računu 30. juna bilo je 237,4 miliona dinara i, kako se navodi, „sve obaveze se izmiruju u roku, odnosno budžet opštine Bečej je likvidan“.

Na dnevnom redu 22. sednice Skupštine opštine Bečej biće još niz odluka i rešenja.  

B.M.

(Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 29. septembra)

Rate this item
(0 votes)
back to top