musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Dve akcije Društva za borbu protiv šećerne bolesti: Merenje nivoa šećera u krvi i sportske igre

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej danas, 26. aprila, organizuje dve akcije, na gradskom trgu je od 9 časova u toku tradicionalna, 12. akcija „Zdravlju u susret“, kada građani opštine mogu da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i da dobiju savet lekara. Akcija će biti okončana u 15 časova, a do podneva pregledano je nešto više od 300 ljudi.

Predsednik Društva Radoslav Ivanović je ocenio da će do tri sata biti pregledano od 500 do 700 ljudi, a poučeni iskustvom iz ranijih godina, verovatno će biti otkriveno od 5 do 20 građana koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

Po podacima iz prošle godine, u opštini Bečej bilo je više od 3.600 evidentiranih osoba obolelih od dijabetesa, a to je oko 12 odsto ukupnog stanovništva. Međutim, pretpostavlja se da ima još toliko onih koji ne znaju da boluju od nje.

Drugu akciju, 4. Međunarodni susret rekreativaca obolelih od šećerne bolesti, bečejsko društvo organizovalo je prvi put – svake godine se održava u drugom gradu – tokom prepodnevnih sati u školi „Zdravko Gložanski“, takmičarske discipline su bile pikado, šutiranje na mali gol, bacanje lopte u koš, a na takmičenju su učestvovali članovi sličnih društava, njih 42, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

B.M.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top