musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Dvodnevni „Bečej noću“ iz donacija: Koncerti „Parnog valjka“, „Eve Braun“, Magdolne Ruže, „Ateist repa“…

Druga po redu manifestacija „Bečej noću“ ove godine, umesto jednog, trajaće dva dana, 15. i 16. juna, a centralni događaj će svakako biti koncerti 16. juna na gradskom trgu.

Nastupiće bendovi „Parni valjak“, „Eva Braun“, „Ničim izazvan“, zatim pevačica Ruža Magdolna, a voditelj programa će biti pevač Dejan Cukić, koji će, međutim, kako je otkrio na današnjoj konferenciji za novinare, pripremiti i iznenađenje posetiocima koncerata s članovima bečejske grupe „Eva Braun“, po čijoj pesmi je „Bečej noću“ dobio i ime.

Direktor manifestacije Dane Mandić, predsednik opštine Dragan Tošić i direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović govorili su o organizacionim i finansijskim detaljima manifestacije, a Dejan Cukić i Boris Bakalov u ime benda „Ničim izazvan“ (postoji 6 godina i dobio je MTV nagradu za najbolji regionalni pop-rok bend) izrazili su zadovoljstvo što će gostovati u Bečeju i istakli da se nadaju da će 16. juna na gradskom trgu biti mnogo nasmejanih građana.

Dan ranije, 15. juna, u Gradskom pozorištu će takođe biti održani koncerti, malo tvrđeg zvuka, nastupiće „Ateist rep“, „Fiskalni račun“ i „Bad Habit“, a pre koncerata će u pozorištu biti održana i revija kratkometražnog filma – raspisivanje konkursa za prijave očekuje se uskoro, plan je da se prikaže desetak filmova.

Pre programa „Bečej noću“ od 14. do 17. juna Gradsko pozorište će organizovati i okupljanje mladih likovnih umetnika, međunarodnu likovnu koloniju u Galeriji „Krug“, čija će koordinatorka biti Tijana Grujić, a očekuje se 25 umetnika, akademskih slikara, iz Srbije i regiona.

Predsednik opštine je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će manifestacija, sada je sasvim izvesno, postati tradicionalna, da će se finansirati iz donacija, te je dodao da je do sada prikupljeno ukupno oko 7 miliona dinara, 1,6 miliona od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i od bečejskih firmi i kompanija koje posluju u opštini. Prema njegovim rečima, na koncerte i prateće sadržaje neće biti potrošen novac iz opštinskog budžeta.

Na „Bečej noću“ se na gradskom trgu očekuje više građana nego prošle godine, kada ih je bilo, kazao je Tošić, oko 14.000 ili 15.000, a po proceni policije trg može da „primi“ oko 20.000 ljudi.
Zelene površine, koje će verovatno biti oštećene u toku koncerata, odmah nakon manifestacije će biti obnovljene, takođe iz donacija privrednika, a uskoro se očekuje postavljanje klupa i kanti za smeće na trg.

Podsetimo da je prošle godine jednodnevni „Bečej noću“ koštao oko 5,2 miliona dinara, kada su na gradskom trgu građane zabavljale grupe „Maljčiki“, „Anna and the Barbies“, „Van Gogh“ i „Plavi orkestar“, avoditelji programa su bili glumci „Državnog posla“.

Koncerti će i ove godine biti besplatni za građane.

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top