musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Kancelarija za mlade i KK Bečej: Danas počinje humanitarni turnir u uličnom basketu

Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa KK Bečej umesto od 29. juna do 1. jula, zbog loših vremenskih uslova humanitarni turnir u uličnom basketu organizuje od danas (6. jul) do 8. jula.
Do kraja prošle nedelje prijavu za humanitarni turnir podnelo je 18 ekipa.

Nadmetanje, ove godine peti, jubilarni, počinje 6. jula od 17 sati na platou ispred gradske kuće, na profesionalnoj košarkaškoj podlozi koja se koristi za 3x3 basket turnire.

Kao i svi prethodni, i ovaj turnir ima humanitarni karakter, ove godine novac se prikuplja za lečenje Bečejca Slobodana Maleševa. Na promotivnoj konferenciji za novinare predstavnik Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić je rekao da Kancelarija želi da stvori priliku da mladi kvalitetno provedu svoje vreme u centru Bečeja, „da oživimo naš centar i da u sportski događaj unesemo i humanitarnu notu. Ove godine Kancelarija za mlade u saradnji sa KK Bečej turnir u uličnom basketu posvećuje Slobodanu Maleševu Bobici, jednom od nas, nekom ko je bio uvek član organizacionog tima ovakvih turnira, ko je fotografijom ispratio ove ali i slične naše aktivnosti i kome želimo da pružimo vid podrške i zahvalnosti za sve ono što je činio za nas. Nadamo da će nam se u skorijem periodu pridružiti na ovakvim i sličnim događajima“.

Turnir je nastao zahvaljujući ljubiteljima košarke, među njima su i Marko Vuković iz KK Bečej i Vladimir Bunjevački.

Od 2013. godine do danas, otkad postoji humanitarni turnir u uličnom basketu, KK Bečej i Kancelarija za mlade pomogli su ugroženima iz poplava 2013. godine i deci i mladima iz Bečeja kojima je bila potrebna pomoć i podrška.

Iz godine u godinu na bečejski humanitarni turnir dolazi sve više ekipa iz sve udaljenijih mesta širom Vojvodine, a na ovogodišnji stiže ekipa iz Belegiša, iz dosad najudaljenijeg mesta – momci će putovati 90 kilometara u jednom pravcu iz humanih pobuda.

Marko Vuković je izrazio zadovljstvo zbog odlične saradnje sa Kancelarijom za mlade i lokalnom samoupravom.

U toku turnira građani će imati priliku da kupe i 200 majica za po 250 dinara, a biće organizovana i nagradna igra u okviru koje će biti podeljeno 20 košarkaških lopti publici u cilju popularizacije basketa.

Kotizacija po ekipi je 2.000 dinara (3+1).

Za prva tri mesta obezbeđene su robne nagrade, pehari i diplome. Pored basketa „tri na tri”, biće održano i takmičenje u šutiranju trojki.      

Prvi put Kancelarija za mlade u saradnji sa KK Bečej organizuje turnir bez podrške sponzora, organizacija turnira vredna je 250.000 dinara.

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top