musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Kružni tok na Trgu Čilag: Traži se produženje roka izgradnje

Izgradnja kružnog toka na Trgu Čilag u užem centru Bečeju započeta je 8. oktobra, a s obzirom na to da je rok za izvođenje građevinskih radova bio 60 kalendarskih dana, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, trebalo je da bude okončana 6. decembra.

To, međutim, neće biti slučaj, jer je upućen zahtev za produženje roka izvođenja radova glavnom finansijeru projekta, Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Zasad nema informacija o tome za koliko dana bi trebalo da bude produžen rok, jer, kako je rekla načelnica Odeljenja za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Sandra Popov, juče (5. decembar) opština još nije dobila odgovor na zahtev iz pokrajine.

Izvođač radova na Čilagu je grupa sastavljena od firmi „Put invest“ iz Sremske Kamenice, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ iz Bečeja i Željko Milić PR „Elektrolumen“ iz Lukićeva, a odluka o dodeli ugovora za javnu nabavku u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva doneta je 2. jula.

Predmet javne nabavke su radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulice Miloša Crnjanskog, Žilinski Endrea, Zoltana Čuke i Dositejeve. Procenjena vrednost javne nabavke bila je 27.648.912 dinara bez PDV-a, a ponuđena cena od ponuđača je identična procenjenoj vrednosti.

Ugovor sa ponuđačem zaključen je 3. jula, a period važenja ugovora je 60 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao prema dinamičkom planu koji je sastavni deo ugovora, piše u dokumentu kojim raspolaže redakcija.

Saobraćaj je od početka izgradnje nove raskrsnice na trgu izmenjen: najpre je bila prohodna samo ulica Miloša Crnjanskog u oba smera, a prilaz trgu je bio onemogućen iz ostalih pravaca, a od 16. novembra delovi svih ulica koje vode do trga su neprohodni za saobraćaj. Taj restriktivni režim je trebalo da važi do danas, 6. decembra, ali s obzirom na to da izgradnja kružnog toka nije okončana, saobraćaj je onemogućen do daljeg.

B.M.

Last modified on
Rate this item
(2 votes)
back to top