musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Manifestacija u Bačkom Gradištu: Palačinka festival

Udruženje „Most” u subotu organizuje drugi po redu Festival palačinki u Bačkom Gradištu ispred katoličke crkve na „glavnom putu”.

Pored pečenja palačinki na programu manifestacije su i razna takmičenja, poput „ko može da pojede najviše palačinki”, „koji kuvar je napravio najveći broj palačinki od jednog kilograma brašna”, ali i bogat muzički program. Program festivala trajaće od 9 časova ujutro do 21 čas.
Program počinje od 9 časova, a već u pola 10 sledi takmičenje „ko ume više palačinki ispeći od pola kilograma brašna”, a nešto kasnije, oko 11 časova je na redu i takmičenje u brzom filovanju i u brzom jedenju palačinki.
Oko 14 časova svi učesnici će praviti zmiju od palačinki, a sat kasnije sledi i nastup kulturno-umetničkog društva „Đeram“ iz Bačkog Gradišta, koje će se potruditi da razveseli sve pristune vojvođanskim igrama.
Potom će takmičari predati svoje specijalitete žiriju koji će odlučiti ko je kralj, odnosno kraljica ovogodišnjeg festivala, dok će iskusni ili amaterski fotografi predati svoje fotografije za takmičenje „najsmešnija fotografija festivala“.
Nastup grupe „Gradište Geto“ očekuje se u 17 časova, a nešto kasnije i proglašenje pobednika i uručenje nagrada u svim kategorijama. Ko će ove godine zameniti Stevicu Vukadinova na prestolu, znaće se oko 18 časova kada sledi ustoličenje kralja ili kraljice palačinki.
Program festivala će zatvoriti novosadski bend „The Moonshine“ čiji nastup je planiran za 19 časova.
Inače, prošle godine ova manifestacija je privukla veliku pažnju u selu, ali i sa strane, zato što su organizatori maksimalno iskoristili to što su na „glavnom putu“, pa je mnogo putnika navraćalo da pojede koju palačinku. Ono što je važno za goste da su palačinke izuzetno jeftine, prošle godine su se mogle kupiti za 20-30 dinara. Mnogi su kupovali pune činije ovog specijaliteta, a kuvari su stalno dokupljivali zalihe brašna kako bi se udovoljilo apetitu ljubitelja palačinki.

M.V.

Rate this item
(0 votes)
back to top