musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Počinju „Picoderski dani“: Defile fijakera, programi za decu i ribolovački maraton

Tradicionalni, peti po redu „Picoderski dani“ počinju sutra, 5. maja kod Velikog bačkog kanala u Bečeju. Organizator, UG „Picoder“, ove godine akcenat stavlja na dečje aktivnosti, rekao je predsednik tog udruženja Nemanja Karapandžić.

Manifestacija počinje oko 9 sati picoderskim doručkom – hleb s mašću i paprikom i čvarci – slede zatim kreativne radionice za decu, a potom, od 12 do 14 sati je na redu defile karuca i fijakera ulicama Bečeja.

Kulturno-umetnički program počinje od 17.30 časova, a nastupiće kulturna-umetnička društva iz Bečeja i okoline. U 19 sati startuje koncert dečjeg hora i benda „Bubamara“ iz Bečeja. Nakon koncerta je na redu paljenje logorske vatre i vatromet, a okončanje manifestacije očekuje se oko 10 sati uveče.

U toku celog dana će biti organizovane radionice za decu i sportski sadržaji. Neće izostati ni picoderski ručak, pileći i svinjski paprikaš, pasulj i kupus s ovčetinom, od 14 do 17.30 časova, a biće pripremljeno oko 2.500 porcija.

Sutrašnjoj centralnoj manifestaciji prethodi ribolovački maraton, koji počinje danas u podne i biće okončan sutra u podne. Za takmičenje su prijavljene ekipe (najviše tri člana) iz Bečeja, Srbobrana, Mola i iz drugih gradova Vojvodine, oko 15-20 pecaroša. Pobediće ekipa koja za 24 časa upeca najviše kilograma ribe. I deca će se oprobati u ribolovu, ona će se takmičiti sutra od 9 časova.

U toku današnjeg prepodneva na terenu su bile ekipe električarske firme, trava se upravo odnosi sa platoa kod kanala, a uskoro se očekuje i postavljanje velikog šatora.

Dečje igralište na platou kod kanala je, međutim, u veoma lošem i nebezbednom stanju za korišćenje, ali zasad se ne zna da li će sutra biti zabranjeno njegovo korišćenje. Iz UG „Picoder“ kažu da igralište nije u nadležnosti organizatora „Picoderskih dana“.

Zabranu korišćenja i ograđivanje igrališta, po informacijama novinara, može da naredi samo nadležna opštinska inspekcija.

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top