musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Predstoji asfaltiranje Trga Čilag: Zatraženo produženje roka do 26. decembra

Izgradnja kružnog toka na Trgu Čilag u centru Bečeja nije okončana do isteka ugovorenog roka, 6. decembra, jer je po predlogu nadzornog organa od glavnog finansijera projekta, Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, zatraženo produženje vremena izgradnje za 20 dana – do 26. decembra.

Rok za izvođenje građevinskih radova bio je 60 kalendarskih dana (ukoliko vremenski uslovi pogoduju), a izgradnja je započeta 8. oktobra.

Načelnica Odeljenja za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Sandra Popov rekla je da je produženje roka izgradnje zatraženo od Uprave za kapitalna ulaganja po predlogu nadzornog organa, dipl. inž. građ. Ivana Tripkovića, jer su pre svega eletkro-radovi (nisu u sklopu ugovora sa izvođačem građevinskim radova) koji su se odvijali od kraja oktobra do sredine novembra, ali i vađenje stabala na trgu, otežali rad grupe izvođača građevinskog dela posla predvođenu „Put-investom“.
Elekto-radovi su trajali 25 dana, a vađenje platana sa trga (bilo je neophodno zbog električnih instalacija) tri dana uz probleme koje je stvaralo duboko korenje.

Posao koji još predstoji na Trgu Čilag je asfaltiranje raskrsnice, a to bi, po proceni izvođača, moglo da se okonča i pre 26. decembra ukoliko neće biti kiše i temperatura ispod nule u toku dana, jer u tom slučaju ne može da se asfaltira, istakla je Popov.

Što se mesta za parkiranje tiče, načelnica Odeljenja za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine kaže da će ih na trgu, po projektu rekonstrukcije, biti četiri, ali je opština konkurisala kod Ministarstva privrede za rekonstrukciju ulice Miloša Crnjanskog i tu je predviđena izgradnja parking mesta, te da će u opštinskom budžetu za 2019. godinu biti predviđen projekat rekonstrukcije ulice Zoltana Čuke, a u toj ulici su takođe planirana parking mesta od Trga Čilag do apoteke.

Izvođač radova na Čilagu je grupa sastavljena od firmi „Put invest“ iz Sremske Kamenice, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ iz Bečeja i Željko Milić PR „Elektrolumen“ iz Lukićeva, a vrednost radova je 27.648.912 dinara bez PDV-a.

Saobraćaj je od 16. novembra onemogućen iz svih ulica  koje vode do trga.

B.M.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top