musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

„Tanderbal“ na Tisi od 3. do 5. avgusta: Tiska šarenica za oko 5 miliona dinara

Na festivalu na vodi „Tanderbal“ od 3. do 5. avgusta planirani su sadržaji za svakoga, koncerti, radionice, bazar, sportska takmičenja i takmičenja u kuvanju, najavio je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare v.d. direktora Turističke organizacije Bečej Jovan Ječanski.

Uprkos tome što je ranije najavljeno da drugi po redu „Tanderbal“ u celini finansira lokalna samouprava, nakon drugog rebalansa opštinskog budžeta sa oko 5 miliona dinara, Ječanski je istakao da se poslednjih dana Turističkoj organizaciji javljaju privrednici koji žele da finansijski ili u robi pomognu festival.

Osim koncerata Sanje Ilića i „Balkanike“ i grupe „Kerber“ 3. avgusta, „Galije“ i „Sigme“ 4. avgusta i benda „Džoker“ i „Sveti gral“ 5. avgusta, građane čeka i takmičenje u kuvanju riblje čorbe 4. avgusta od 17 časova, ljudski lanac u Tisi nazvan „Tiska girlanda“ 4. avgusta od 13 do 14 sati, kojim će se spojiti bačka i banatska strana reke, kajakaški miting 5. avgusta od 10 do 12 sati, „Nađi me u Banatu“ – plivanje po lubenice u Banat 4. avgusta u 17 časova, izložba oldtajmer vozila 5. avgusta od 16 do 19 časova, međunarodni plivački maraton biće održan 4. avgusta od 10 sati ujutro…
Od 4. do 5. avgusta će od 17 do 19.30 časova biti organizovane i programi za decu kao što su ekološke, kreativne muzičke i origami radionice, a predstaviće se i „Malac genijalac“.

Jedna od aktivnosti na „Tanderbalu“ 5. avgusta biće i „Natenane spust“ do rečnog ostrva u blizini Novog Bečeja, vožnja čamcima i drugim plovećim objektima startuje od 10 sati ujutro, a planirano je da spust traje do 17 časova.
Novi program na „Tanderbalu“ je takmičenje za parove „Tiski cvet“.

Šarenolik izbor programa omogućiće svima da nađu sadržaje po svojoj meri, kažu organizatori, a opširniji program i informacije o prijavama za pojedina takmičenja mogu da se nađu na fejsbuk ili internet stranici Turističke organizacije opštine Bečej: www.tobecej.rs.

I ove godine će na obali Tise i na takozvanom Zelenom korzu biti organizovan etno bazar, a biće postavljeni i prodajni štandovi hrane i pića. Za prodavce pića mesta još nisu data u zakup, ali su prodavci hrane pre dva dana imali pozivnu licitaciju za predviđena mesta. Prema rečima predstavnice Turističke organizacije Marijane Ćalović, od 10 pozvanih samo su tri predstavnika potencijalnih prodavaca hrane pojavila na licitaciji.

S obzirom na to da prošle godine prilikom organizacije „Tanderbala“ nije poštovan postupak da se raspiše javna nabavka za izvođače (zamerke budžetskog inspektora), ove godine su urađene javne nabavke, ali su izvođači na „Tanderbalu“ reklamirani pre nekoliko meseci, dok javne nabavke nisu bile sprovede.
V.d. direktora Turističke organizacije Jovan Ječanski rekao je da to jeste tačno, jer su predstavnici organizacije od početka godine u kontaktu sa potencijalnim izvođačima, te se pretpostavljalo da niko od njih neće odustati do javne nabavke, kako je i bilo.
Odgovarajući na pitanje novinara, Ječanski je rekao da će nakon završetka „Tanderbala“ novinarima biti dostavljen detaljan troškovnik festivala.

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top