Hirek (58)

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a tavaszi kényszerszünetben és a nyári szünidőben sem állt le a munka. Potrebić Tőzsér Gabriella igazgatónő és munkatársai azon dolgoztak, hogy az új iskolaévet felkészülten várják.

Szóval, rímmel, színházzal címmel tartottak szavaló- és drámatábort augusztus 17-e és 21-e között a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Az ötnapos tábort, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, második alkalommal szervezték meg.

A Prosperitati Alapítvány idén öt új pályázatot írt ki, az aktuális kiírások összértéke 11,82 millió euró. A kezdő vállalkozók támogatására vonatkozó két pályázat határideje augusztus 15-én jár le.

A Tiszamente kommunális szolgáltató Kft. a másodlagos nyersanyag gyűjtésére szolgáló zsákokat az alábbi beosztás szerint szállítja el augusztusban: augusztus 3-án és 17-én Péterrévén, augusztus 5-én és 19-én az I. Helyi Közösség területén, augusztus 6-án és 20-án a II. Helyi Közösség területén és augusztus 7-én és 21-én a III. Helyi Közösség területén.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör július 27-e és augusztus 1-je között másodízben szervezi meg drámatáborát, amelynek a budapesti Nemzeti Kulturális Alap a támogatója. Ezúttal húsz óbecsei diák jelentkezését várják szervezők, akik érdeklődnek a szavalás és a színészet iránt.

Az óbecsei Városi Színház az Ifjúsági Irodával közösen idén nyáron nyolc kreatív műhelyt szervez gyerekeknek és fiataloknak – 7-től 15 éveseknek.

Az 1908/09-ES tanévben épült péterrévei Kiszárda épülete 1978 óta várja sorsa beteljesülését. Negyvenegynéhány évvel később van remény a szecessziós épület megújulására, állítják a községi illetékesek.

A koronavírus miatt szinte minden rendezvényt lemondtak Szerbiában.

A Tiszamente kommunális vállalat a rendkívüli állapot miatt felfüggesztette a felekkel való közvetlen kapcsolatot.

A Vodokanal Közvállalat ma, március 26-án, megkezdte az Oxylor nevű fertőtlenítőszer osztását a község polgárainak.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija