Nesreća u Brodogradilištu „MCI“: Dvojica radnika se ugušila u rezervoaru za gorivo

  29 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle srede posle podne u novobečejskom brodogradilištu „MCI“ desila se tragedija, Gabor Firic (29) iz Bačkog Dušanova i Arpad Đuriš (36) iz Subotice verovatno su nastradali od gušenja plinom, a prilikom pokušaja da spase kolege povređen je Nenad Gutić (55) iz Novog Bečeja.

Nesreća se dogodila u koritu barže za prevoz tečnog naftnog gasa. Naime, Gabor Firic je ušao da pomogne kolegi Arpadu Đurišu koji se previše zadržao u unutrašnjosti tanka, gde su se obojica ugušila. Radnik Nenad Gutić je zatim ušao u baržu pokušavajući da ih spase, ali se onesvestio. Pošto je bio na samom ulazu u baržu, vatrogasci su njega uspeli da spasu.
Direktor brodogradilišta „MCI“ Predrag Đorđević objasnio je novinarima da je većina remontnih radova na barži već bila završena, a plovilo spušteno u vodu. „Preostalo je da se obave ispitivanja u vezi sa nepropustljivošću tankova za prevoz TNG i podešavanja sigurnosnih ventila koje je trebalo da obavi jedno specijalizovano preduzeće iz Pančeva. Pošto naše brodogradilište nije ovlašćeno za tu vrstu radova, firma ’Jugoregistar’, pod čijim je nadzorom vršen remont barže, sugerisala je da taj deo posla obave radnici preduzeća ’Eurogas’, a da onda njihove kolege iz pančevačke firme okončaju nužna ispitivanja“, rekao je Đorđević.
Prošle srede stigli su radnici iz „Eurogasa“ da obave pripremne radove kada se desila tragedija.
Tela nastradalih poslata su na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se utvrdio uzrok njihove smrti, a kada se okonča istraga koju vodi Karolj Šmit, istražni sudija Osnovnog suda u Zrenjaninu, znaće se pod kakvim se okolnostima desila tragedija u brodogradilištu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija