Prvenstvo Vojvodine za seniore: Trojka obezbedila prolaz

  29 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na pojedinačnom Prvenstvu Vojvodine u kuglanju, 24. januara u kuglani „Park sportova“ u Subotici, predstavnici iz novobečejske opštine imali su zapažen uspeh.

Od trojice Novobečejaca, najuspešniji je član Jedinstva Robert Ernješi stariji, koji je rezultatom 583 čunja zauzeo osmo mesto, njegov sin Robert Ernješi mlađi (568) koji igra za Sentu je 15, a Ivan Mesaroš, koji već treću sezonu nastupa za Kanjižu, je 20. sa 560 čunjeva. Oni su stekli pravo učešća na prvenstvu države koje će se održati početkom maja.
Na tradicionalnom takmičenju mlađih kategorija, Kupu Vrbasa, u konkurenciji 17 takmičarki najbolji rezultat ostvarila je pionirka Vojvodine iz Bačkog Gradišta Hermina Lukač, koja je osvojila prvo mesto sa 479, dok je kuglašica Jedinstva iz Novog Bečeja Zorana Černai drugo sa 474 čunja. U konkurenciji pionira Norbert Ernješi je peti sa 474, a Denis Kočmaroš sedmi sa 456 čunjeva. U konkurenciji starijih kadeta kuglaš Vojvodine iz Bačkog Gradišta Arnold Lukač je drugi (526), a starija kadetkinja iz Novog Bečeja Olgica Stojkov (386) četvrta.

S. Davidović

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija