MFL Kikinda – Novi Bečej: Bočarci zadovoljni

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Prvi deo prvenstva u Međuopštinskoj ligi Kikinda - Novi Bečej, u kojoj se takmiči šest ekipa,  protekao je u znaku Crvene zvezde iz Ruskog Sela koja je nadmoćno, bez poraza, osvojila titulu jesenjeg prvaka. Predstavnici iz novobečejske opštine, Jedinstvo iz Bočara i „2. oktobar“ iz Kumana su igrali u promenjivoj formi.   

Jedinstvo je, zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu u Bašaidu (0:2), jesenji deo prvenstva završilo na trećem mestu sa 16 bodova, a „2. oktobar“ na petom sa šest bodova.
U taboru Jedinstva su zadovoljni plasmanom, zabeležili su pet pobeda, jednom igrali nerešeno, a doživeli su četiri poraza. Najbolji strelac je Edvard Heđeši sa osam golova, Goran Lukić je postigao pet, Ivan Košničar, Radovan Vujić, Igor Munćan po dva, Mladen Adamović, Srđan Pajić, Lazar Mirkov i Dragan Grujić po jedan gol.
Igor Munćan, igrač i  trener ekipe, o prvom delu prvenstva je rekao:
- Fudbalski klub je jedini sportski kolektiv u našem mestu i sastavljen je pretežno igračima iz Bočara. Naše ambicije nisu velike, najvažnije nam je  da angažujemo što više mladih igrača, a rezultati će vremenom doći sami po sebi. Uspeli smo da stvorimo dobru atmosferu, i uz izuzetno zalaganje i drugarstvo osvojimo treće mesto, sa realnim šansama da u nastavku prvenstva popravimo plasman. Svakako da ne možemo parirati  Crvenoj zvezdi iz Ruskog Sela, koja ima najbolji tim, ali cilj nam je da preteknemo  Vojvodinu iz Bašaida i zauzmemo drugo mesto, što je ostvarivo.

Kako ocenjujete novi sistem takmičenja?

- U ligi igra samo šest klubova pa se igra četvorokružno, što po meni nema baš velike draži. Daleko bi bolje da je više klubova, ovako sa istim rivali igramo čak četiri puta, što smanjuje interesovanje kod publike. Zato sam zagovornik lige od 10-12 klubova.
Od drugog predstavnika iz novobečejske opštine, u ovom stepenu takmičenja,  „2. oktobra“ iz Kumana, se daleko više očekivalo. Kumančani su slabo startovali, a posle trećeg kola usledila je promena trenera. Umesto Duška Stanisavljeva ekipu je preuzeo Milivoj Perić.  Međutim ni promena trenera nije mnogo pomogla, ekipa je na kraju prvog dela prvenstva, zauzeli peto mesto samo sa jednom pobedom, protiv Napretka u Banatskoj Topoli (0:2) i tri remija.
Trener Milivoj Perić uzroke slabih igara vidi u neredovnim treninzima igrača:
- Naš najveći problem je što igrača nisu redovni na treningu, a dešavalo se da se na dan utakmice nije znalo koliko će ih doći. Takvim odnosom prema radu se nije mogao očekivati ni bolji  plasman. Međutim u završnici se situacija malo popravila i video se napredak u igri, posebno dobro igrali smo sa liderom prvenstva u Ruskom Selu. Navike se moraju menjati, verujem da će u nastavku prvenstva  odnos igrača biti odgovorniji, što će doneti bolje rezultate.

S. Davidović

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija