Kancelarija za mlade i KK Bečej: Peti humanitarni turnir u uličnom basketu

  27 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa KK Bečej od 29. juna do 1. jula organizuje tradicionalni humanitarni turnir u street basketu „Bečej 2018“. Turnir, ove godine peti, jubilarni, počinje 29. juna od 17 sati na platou ispred gradske kuće, na profesionalnoj košarkaškoj podlozi koja se koristi za 3x3 basket turnire.

U slučaju lošeg vremena turnir će biti započet u večernjim satima ili u subotu, umesto u petak.

Kao i svi prethodni, i ovaj turnir ima humanitarni karakter, ove godine novac se prikuplja za lečenje Bečejca Slobodana Maleševa. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnik Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić je rekao da Kancelarija želi da stvori priliku da mladi kvalitetno provedu svoje vreme u centru Bečeja, „da oživimo naš centar i da u sportski događaj unesemo i humanitarnu notu. Ove godine Kancelarija za mlade u saradnji sa KK Bečej turnir u uličnom basketu posvećuje Slobodanu Maleševu Bobici, jednom od nas, nekom ko je bio uvek član organizacionog tima ovakvih turnira, ko je fotografijom ispratio ove ali i slične naše aktivnosti i kome želimo da pružimo vid podrške i zahvalnosti za sve ono što je činio za nas. Nadamo da će nam se u skorijem periodu pridružiti na ovakvim i sličnim događajima“.

Turnir je nastao zahvaljujući ljubiteljima košarke, među njima su i Marko Vuković iz KK Bečej i Vladimir Bunjevački.

Od 2013. godine do danas, otkad postoji humanitarni turnir u uličnom basketu, KK Bečej i Kancelarija za mlade pomogli su ugroženima iz poplava 2013. godine i deci i mladima iz Bečeja kojima je bila potrebna pomoć i podrška.

Iz godine u godinu na bečejski humanitarni turnir dolazi sve više ekipa iz sve udaljenijih mesta širom Vojvodine, a na ovogodišnji stiže ekipa iz Belegiša, iz dosad najudaljenijeg mesta – momci će putovati 90 kilometara u jednom pravcu iz humanih pobuda.

Marko Vuković je izrazio zadovljstvo zbog odlične saradnje sa Kancelarijom za mlade i lokalne samouprave. On je istakao da je do srede prijavljeno 16 ekipa (do sutra se primaju prijave) iz bečejske opštine, ali i iz Titela, Novog Sada i već pominjanog Belegiša.

U toku turnira građani će imati priliku da kupe i 200 majica za po 250 dinara, a biće organizovana i nagradna igra u okviru kojeg će biti podeljeno 20 košarkaških lopti publici u cilju popularizacije basketa.

Kotizacija po ekipi je 2.000 dinara (3+1).

Za prva tri mesta obezbeđene su robne nagrade, pehari i diplome. Pored basketa „tri na tri”, biće održano i takmičenje u šutiranju trojki.      

Prvi put Kancelarija za mlade u saradnji sa KK Bečej organizuje turnir bez podrške sponzora, organizacija turnira vredna je 250.000 dinara.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija