U centru Bečeja gradi se IDEA: Grad supermarketa

  24 avgust 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Početkom jula započeta je izgradnja budućeg prodajnog objekta IDEA u centru Bečeja, na placu gde su se pre nešto više od godinu dana nalazili nekadašnji objekti takođe nekadašnjeg „Univerzala“ u ruiniranom stanju.

Sada se kopaju temelji i izvode se pripremni radovi kako bi bila izgrađena buduća prodavnica. Investitor je preduzeće „MM 99” iz Stare Pazove, piše na tabli koja je postavljena ispred gradilišta.

Inače, ta firma je, prema ranijim nezvaničnim informacijama novinara, ćerka firma „Merkatora“.

Izgradnja još jedne prodavnice u Bečeju trebalo bi da bude okončana 31. decembra ove godine. Izvođač radova je PGP „Građevinac“ iz Bačkog Jarka.

Podsetimo da je rušenje nekadašnjih objekata „Univerzala“ u ulici Gerberovih započeto u februaru 2017. godine, kada je nekadašnja velelepna zgrada izgrađena u secesionističkom stilu najpre ostala bez krova. Nadzor nad rušenjem i izgradnjom novog objekta obavlja Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, jer je srušena ulična zgrada bila pod zaštitom države. S obzirom na to da je srušeni objekat bio pod zaštitom države, po instrukcijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture trebalo je da su uzeti odlivci sa fasade, koji bi se zatim upotrebili na fasadi nove zgrade – potrebno je da bude izgrađena replika srušenog objekta.

Ukoliko IDEA bude izgrađena, u Bečeju će biti nekoliko supermarketa velikih lanaca: već postoji mala prodavnica IDEA u Glavnoj ulici, tu su zatim u najužem centru grada Maxi i Gomex, u širem centru i Univerexport, a sva je prilika da će na placu Bečejprevoza u centru Bečeja, biće izgrađen još jedan supermarket, govorka se o objektu lanca Lidl.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija