Novosadska novinarska škola: Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru / novinarki u Srbiji

  15 septembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sledeći osamnaestogodišnju tradiciju Godišnje nagrade Novosadske novinarske škole najboljem mladom novosadskom novinaru / novinarki, koja je dodeljivana od 2001. do 2017. godine, Novosadska novinarska škola je kao utemeljivač ovog priznanja donela odluku da se ono posveti sećanju na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Istovremeno, obuhvat nagrade biće proširen na celu Republiku Srbiju. Cilj nagrade najboljem mladom novinaru / novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara / novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje. Konkurs je otvoren do 23. septembra, a pravo prijave kandidata i kandidatkinja imaju redakcije, kao i pojedinci. Prijava se sastoji od popunjenog formulara i jednog primera teksta ili priloga objavljenog u periodu između 1. januara i 1. septembra 2018. godine.

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik Novosadske novinarske škole, predstavnik Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik nagrade i dva eksterna medijska eksperta, a nagrada će biti dodeljena krajem novembra na svečanosti u Novom Sadu. Prijave, kao i dodatna pitanja, možete slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.., saopštila je Novosadska novinarska škola.

B.M.

 

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija