Rekonstrukcija javne rasvete: Priprema se tender, radovi na proleće?

  25 januar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija javne rasvete na teritoriji opštine čijim projektom je predviđena pre svega zamena 4.584 svetiljke u opštini LED rasvetom i 114 stubova javnog osvetljenja, očekuje se u maju ili aprilu 2019. godine, ukoliko će sve ići planiranim tokom.

Naime, projektom, na koju je Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije dala saglasnost, a čiji je predlog vladajuća većina odbornika u Skupštini opštine Bečej u novembru prošle godine prihvatila, predviđeno je da je za rekonstrukciju javne rasvete osnuje javno-privatno partnerstvo.
Prema informacijama iz lokalne samouprave, završava se priprema dokumentacije za tender, prevodi se projekat na engleski jezik i potom je na redu raspisivanje postupka javne nabavke. Nakon završetka nabavke i usvajanja odluke o izboru privatnog partnera lokalne samouprave i aminovanja odbornika na sednici lokalnog parlamenta, trebalo bi da se posao uradi za 150 dana.
Ostvarenje projekta javno-privatnog partnerstva rekonstrukcije i dugogodišnjeg – 13 godina – održavanja dela sistema javnog osvetljenja na teritoriji opštine Bečej poboljšalo bi kvalitet javne rasvete.
Novac za sprovođenje odluke će biti obezbeđen u budžetu opštine nakon donošenja odluke o izboru privatnog partnera, „tako što bi se iz ostvarene uštede plaćala naknada izabranom privatnom partneru, što će biti regulisano javnim ugovorom“, pisalo je u materijalu koji je usvojen na sednici Skupštine opštine Bečej.

Opširnije u štampanom izdanju br. 768.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija