Szerda Zsófia kiállítása Óbecsén: Egy lány, akinek a világ a műterme

  10 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Városi Színház Kör Galériájában április 17-én 19 órakor érdekes tárlatot tekinthetnek meg az óbecseiek: Szerda Zsófia újságíró, fotós Jelek az út mentén című fotókiállítását.

A fényképek Ivo Andrić Jelek az út mentén kötetének illusztrációi, mely az író – magyar nyelven ezidáig csak részleteiben, s most először teljes egészében – olvasható meditatív feljegyzéseit, több évtizednyi jegyzeteit tárja fel az olvasó előtt. A könyv 2018-ban Radics Viktória fordításában jelent meg.

A könyvbemutató a fotókiállítást követően, 19.30 órakor kezdődik a színház Kreatív Központjában.

Szerda Zsófia 1985-ben született, az általános iskola után az óbecsei Gimnázium, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szaka, a Katedra Szakképző iskola – színpadi táncos következett.
Óbecsén született, de élt Szegeden, Újvidéken, most pedig Szabadkán.

Szerda Zsófia újságíró, fotós (Hét Nap), fesztiválszervező (Desire Central Station Festival, Malomfesztivál, stb), rendezőasszisztens, quizmester, nagyutazó, filmfogyasztó, színházőrült…
Több önálló kiállítása volt 2015 óta Budapesten, Kiskunhalason, Magyarkanizsán, díjakat nyert fotó- és publicisztikai pályázatokon.

“Szerda Zsófi örökké úton van. Valahogy úgy képzelem, hogy minél több helyen jár az ember, annál tágasabb a komfortzónája. Minél több kilométert megtesz, annál könnyedebben veszi az egyes lépéseket. Talán ezért sugárzik Szerda Zsófiról mindig jókedv és elevenség… ...A mozgás számára életforma, legyen az színpadi tánc, vagy utazás. Szinte mindenhol otthonosan érzi magát a világban, és ez képein is megmutatkozik. A fényképek tükrözik a készítőjük világlátását. Ezek a fotók pedig nyitottságról, nyíltságról tanúskodnak. Rengeteg különböző kultúra és ember, köztük ismerősök. Portréalanyait nem kiragadva, és fotóvászon elé ültetve örökíti meg, hanem mozgásban, közvetlen környezetük apró részeként. Műterme a világ”, írta róla Dancsó Andrea.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija