NDNV: Nove pretnje Dinku Gruhonjiću

  12 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obavestilo je danas javnost da su novinaru, programskom uredniku tog udruženja i nastavniku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću ponovo upućene pretnje, ovaj put preko stranice "Srbija naša zemlja" na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Gruhonjiću su juče ponovo upućene pretnje nakon što je na Fejsbuk stranici 'Srbija naša zemlja' objavljena njegova fotografija uz huškački komentar: 'Nezavisni novinar' i rezident hrvatske obaveštajne službe naziva Srbiju post genocidnim društvom. Da li je dosta? Imamo li ponosa?'. Ispod ovog posta usledili su brojni komentari u kojima osobe sa imenom i prezimenom vredjaju i prete Gruhonjiću na različite načine, izmedju ostalog i na ovaj: 'Pustite Legiju iz zatvora, on će sa svojim ljudima da sredi i ovakve i one na Kosovu a Boga mi i ove naše ustaše...'", naveo je NDNV u saopštenju.

To udruženje je postavilo pitanje nosiocima političke vlasti u Srbiji čiju podršku uživa ta platforma na Fejsbuku koja se "u gebelsovskom maniru" obračunava sa političkim neistomišljenicima vlasti i ocenilo da je sada "više nego očigledno da neko u državnoj hijerarhiji u najmanju ruku onemogućava primenu zakona i sankcionisanje za pretnje profesionalnim novinarima i NDNV-u".

Podsetili su da je nedavno meta iste stranice na Fejsbuku bio i bivši predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović.
Podsetili su i da je NDNV prijavio veliki broj pretnji do sada, ali niko nije sankcionisan zbog njih.

Gruhonjiću su i pre desetak dana upućene pretnje smrću, a uputio ih je anonimni komentator na njegovom blogu dinkogruhonjic.blogspot.com.

"Više nema nikakve sumnje da je reč o organizovanoj političkoj hajci koja kao i svaki organizovani kriminal ima uporište u najvišim pozicijama vlasti. Jer, u suprotnom tako učestale i ozbiljne eksplicitne pretnje ne bi bile ni tolerisane ni politički podstrekivane. NDNV je prinuđen da zbog svega navedenog zatraži pomoć i pravnu zašititu od međunarodnih institucija, s obzirom da nam pravnu zaštitu ne pruža naša država", piše u saopštenju.

Beta

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija