Komunalno preduzeće „Potisje“: Odnošenje sekundarnih sirovina u septembru

  04 septembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komunalno preduzeće „Potisje“ Bečej d.o.o. će džakove u kojima domaćinstva prikupljaju sekundarne sirovine odnositi prema sledećem rasporedu (objavljujemo maršrutu od 4. do kraja septembra): 4. septembra u I Mesnoj zajednici, 5. septembra u II Mesnoj zajednici, 6. septembra u III Mesnoj zajednici, 16. septembra u Bačkom Petrovom Selu i Poljanicama, 17. septembra u Bačkom Gradištu i Radičeviću, 18. septembra u I Mesnoj zajednici, 19. septembra u II Mesnoj zajednici i 20. septembra u III Mesnoj zajednici.

U džakove za sekundarne sirovine treba stavljati plastične boce u kojima su bili prehrambeni proizvodi, kao što su sokovi, pivo, mleko, ali ne i plastične boce od jestivog ulja i jogurta, razređivača, sredstava za pranje posuđa, kiseline itd.

U džakove mogu da se stave limenke od prehrambenih proizvoda kao što su sokovi, energetska pića, piva i drugi osvežavajući napici, ali ne mogu konzerve od paštete, mesnih narezaka, ribe, limenke od farbi i lakova.

Prikupljaju se i sve vrste kartona, papirnih novina i papira za štampanje, ali ne i ubrusi, toalet papir i maramice.

Odnošenje džakova napunjenih sekundarnim sirovinama obavlja se posebnim vozilom, ne u isto vreme kada se odnose kante za smeće.

Letnje radno vreme „Potisja“ je od 6 do 14 časova, te nadležni iz preduzeća mole građane da na vreme iznesu džakove, koji su napunjeni sekundarnim sirovinama, ispred svojih kuća.

U MZ Drljan i Mileševo sekundarne sirovine se odnose kada i komunalni otpad.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija