Geotermalna bušotina kod Šlajza: Izgradnju degazatora „koči“ građevinska dozvola

  06 novembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugovor za opremanje geotermalne bušotine kod Šlajza dodeljen je izvođaču još u avgustu mesecu, međutim, na terenu se do 6. novembra nije radilo.

O tome zašto posao još nije započet, novinaru Bečejskog mozaika je rečeno da je istekla građevinska dozvola, te da se za oko desetak dana očekuje izdavanje nove i potom bi izvođač radova mogao da bude uveden u posao.

Ugovor o izvođenju radova na opremanju geotermalne bušotine u avgustu mesecu je nakon postupka javne nabavke, dodeljen firmi „Amkor“ d.o.o. iz Bačkog Petrovca sa ponuđenom cenom 31,5 miliona dinara bez PDV-a (po kriterijumu najniža ponuđena cena).

Rok za izvođenje radova koji je ponudila izabrana firma je 120 dana, a garantni rok je 24 meseca.

Izvođač bi trebalo da izgradi objekat koji obuhvata geotermalni izvor sa opremom za distribuciju obrađene tople vode temperature 65 stepeni Celzijusa. U podacima dokumentacije o objektu i lokaciji izgradnje degazatora navodi se da dimenzija objekta treba da bude 56 m2, visina 6 metara, a apsolutna visinska kota vrha degazatora 83,19 m. Ukupna površina parcele je 5 hektara i 89 ari.

Geotermalna bušotina u blizini Šlajza u Bečeju od 2012. godine ničemu ne služi, a bila je preduslov da banja ili akvapark – ništa nije izgrađeno do danas – odande može da crpi toplu vodu, kao i da Javno preduzeće Toplana u delu sistema koristi toplu vodu sa tog izvora.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija