ŠOSO „Bratstvo“: Sanacija toaleta i dnevnog boravka tokom zimskog raspusta?

  08 novembar 2019
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U ŠOSO „Bratstvo“ u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju trebalo bi da u toku zimskog raspusta budu sanirani toaleti i dnevni boravak u objektu u Dositejevoj ulici, u centru grada.

Situacija u ovoj školi dospela je u fokus interesovanja medija pre desetak dana, kada su objavljene fotografije i snimci toaleta u objektima škole u centru grada i u ulici Đure Jakšića 2.

Naime, muški toalet u zgradi škole u Đure Jakšića nema plafon, nedostaju delovi sanitarija, a nije u mnogo boljem stanju ni ženski. U sličnom su stanju i toaleti u Dositejevoj ulici, a pod dnevnog boravka u toj zgradi propada pod nogama.

Vršilac dužnosti direktora škole „Bratstvo“ Zoltan Horvat je rekao za Bečejski mozaik da je školi iz pokrajine ranije odobreno 2,1 milion dinara, međutim, s obzirom na to da taj iznos neće biti dovoljan za adaptaciju dnevnog boravka i toaleta u školskoj zgradi u Dositejevoj ulici, čeka se rebalans opštinskog budžeta, verovatno u decembru, kako bi se obezbedilo još oko 1,1 milion dinara. Potom sledi javna nabavka i v.d. direktora se nada da će posao biti urađen u toku zimskog raspusta.

Objekat – pa i toaleti – u zgradi „Bratstva“ u ulici Đure Jakšića zasad, sva je prilika, ostaje takav kakav je, jer se čeka velika, pre godinu dana najavljena adaptacija cele zgrade, koju bi finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.
Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, međutim, s obzirom na to da je bilo nužno popravljati projekat, pa ponovo uputiti Kancelariji, za sada se ne zna kada bi to ulaganje moglo biti urađeno.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija