Predsednik opštine: „U naredne tri-četiri godine će sve ulice biti asfaltirane“

  16 decembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Veći deo posla struganja starog asfalta i presvlačenja novim slojem delova ulica Šandora Petefija od ulice Hajduka Veljka do ulice Majora Šandora Nađa, ulice 1. maja od Uroša Predića do Novosadske i ulice Severa Đurkića kod Gerontološkog centra okončan je za nešto više od nedelju dana, a predsednik opštine Dragan Tošić je danas održao uličnu konferenciju za novinare tim povodom i prošetao ulicama Šandora Petefija i 1. maja.

Predstoji još izgradnja bankina i obeležavanje horizontalne signalizacije, koja je urađena samo u ulici Šandora Petefija.

Novi sloj asfalta su dobili delovi ulice koji su bili najviše oštećeni, a upitan da li će, recimo, i preostali deo ulice Šandora Petefija biti saniran, predsednik opštine je rekao da hoće, ali nije precizirao kada, rekavši: „narednih godina“. Planira se rekonstrukcija i drugih ulica u Bečeju, kazao je Tošić, i to u sklopu javno-privatnog partnerstva u cilju obnove infrastrukture puteva u opštini. „Naša je obaveza da građanima Bečeja rekonstruišemo sve puteve. Postoje delovi Bečeja gde nije bio nasut ni kamen nikada, kao što su delovi Petrovog Sela ili Novog sela, ali smo mi obećali građanima Bečeja da ćemo to uraditi i u naredne tri-četiri godine će sve ulice biti asfaltirane“.

U vezi sa tvrdnjama građana na društvenim mrežama da je nakon nanošenja novog sloja asfalta u ulici Severa Đurkića, ona uža nego što je bila, a u toj ulici pojavile su se i nalepnice s pitanjem predsedniku opštine „gde je druga traka“, Tošić je rekao da je ulica široka koliko je i bila, a da druga traka nije bila planirana – ulica je ostala takva kakva je, ali je dobila novi asfaltni sloj. Tošić je obećao da će u narednom periodu u ulici Severa Đurkića biti urađeni i prilazi do zgrada.

Novinari koji su otišli u ulicu Severa Đurkića stekli su utisak da nakon završetka nanošenja asfaltnog sloja – trebalo bi da bude 3 centimetra debljine – ulica nije „sužena“, a stvarno stanje će se videti kada se budu postavile bankine.

Izvođač radova sanacije u pomenute tri ulice je „Baumeister“ d.o.o. iz Beograda koji nastupa sa članovima grupe „Sremput“ iz Rume i „Rebus plus“ iz Beograda.
Ugovorena vrednost posla je 28,1 miliona dinara bez PDV-a. Rok za izvođenje radova je 50 kalendarskih dana.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da uprkos tome što se ne nalazi u grupi izvođača radova kojoj je u postupku javne nabavke dodeljen posao, na terenu se nalazi mehanizacija firme „Vojvodinaput – Bačkaput“, a da su i radnici 9. decembra nosili odela te firme, Tošić je rekao: „Konzorcijum je dobio posao ovde, a Bačkaput je deo sistema Sremputa ako tako mogu da kažem, pošto Bačkaput je privatizovan i Sremput je u međuvremenu postao vlasnik Bačkaputa, dela vlasništva, i u nekom narednom periodu Sremput će biti ovde u Bečeju stacioniran tu gde je Bačkaput“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija