Društvo prijatelja dece: Za četrdesetak dece 133 paketa

  17 decembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Društvo prijatelja dece opštine Bečej juče je u Centru za decu i mlade organizovalo svoju tradicionalnu godišnju akciju dočeka Deda Mraza, koji svake godine „misli“ na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Deca kojoj Deda Mraz Društva pomaže željna su pristojnog života, ali i radosti kao svi drugi mališani.  

U organizaciji Društva prijatelja dece Deda Mraz je podelio 133 paketa za 40 malih korisnika i članove njihovih porodica za predstojeće praznike.

Raspodeljeno je 30 paketa sa garderobom za decu uzrasta do 3 godine koja žive u uslovima ekstremnog siromaštava, a podeliće ih u savetovalištu za decu Dečjeg dispanzera.

Garderoba, školski pribor, igračke, slatkiši i sredstva za higijenu za poklon pakete prikupljeno je u akciji „Deca deci“ tokom Dečje nedelje, individualnim donacijama građana i donacijom grupe građana iz Nemačke zahvaljujući višedecenijskoj saradnji sa Bečejkom i aktivistkinjom Društva prijatelja dece, Svetlanom Gagić.

Aktivisti Društva prijatelja dece kontinuirano realizuju projekte „Jednakih šansi“, a od usvajanja LPA za decu i programe socijalno pedagoške podrške za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, poteškoćama u učenju i ponašanju i za decu koja žive u uslovima ekstremnog siromaštva.

„Rezultati višegodišnjih projekata su pokazali, da izlaz iz začaranog kruga siromaštva može postići samo svakodnevnim radom i kvalitetnim obrazovanjem i zbog toga članovi organizacije su odlučili da nagrade decu koja su redovno pohađala školu ili vrtić i program socijalno-pedagoške podrške, svakog utorka u prostorijama Centra za decu i mlade ili u Biblioteci igračaka u Novom selu“, rekla je predsednica Društva Izabela Šormaz.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija