Fiskulturna sala u OŠ „Šamu Mihalj“: Saniran pod, planira se nabavka opreme

  31 januar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Osnovnoj školi „Šamu Mihalj“ u Bečeju danas je otvorena sanirana fiskulturna sala.

Otvaranju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, naime, radove je finansirao sekretarijat na konkursu za investiciono održavanje vaspitno-obrazovnih objekata na teritoriji Vojvodine u 2019. godini.

Njilaš je rekao da mu je drago što je lepim povodom u toj školi i najavio da će obrazovne ustanove u Vojvodini, među njima i sve škole u opštini Bečej, verovatno u martu mesecu dobiti interaktivne table.

Direktorka škole Monika Tufegdžić je izjavila da je škola dobila 2,5 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Taj novac je potrošen na sanaciju fiskulturne sale i svlačionica – krečenje i hoblovanje parketa.

Inače, fiskulturna sala u školi „Šamu Mihalj“ funkcioniše više decenija, a đaci nisu bili u mogućnosti da je koriste od novembra prošle godine do početka drugog polugodišta, dok je bila u toku sanacija parketa i krečenje.

Trenutno u sali nema opreme, jer je ona prilikom sanacije sklonjena, a s obzirom na to da je bila u lošem stanju, škola će pokušati da na konkursima dobije novac za nabavku novih rekvizita.

Škola je dobila novac i od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, takođe 2,5 miliona dinara, i taj iznos će biti potrošen na asfaltiranje sportskog terena i uređenje sanitarnog čvora.

Pomoćnica predsednika opštine za oblast obrazovanja Suzana Đukić je najavila nova, veća ili manja, ulaganja u školama u opštini, a za dve, pre oko godinu dana najavljene sveobuhvatne rekonstrukcije – objekata škola „Bratstvo“ (u ulici Đure Jakšića) i „Sever Đurkić“, rekla je da se nada da će u toku ove godine oba posla koja zajedno vrede više stotina miliona dinara, biti urađena, ali da to zavisi od Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije koja treba da finansira obnovu školskih objekata.

Đukić je istakla i da se planiraju nova ulaganja u školi „Šamu Mihalj“, naime, kako je rekla, u tu školu se najmanje ulagalo u prethodnih pet godina, jer je do 2018. godine bila u blokadi zbog tužbe jedne zaposlene osobe.

Pomoćnica predsednika opštine rekla je i da će ove godine prioritet opštine biti nabavka asistivne tehnologije za decu u smetnjama u razvoju u svim školama u opštini.

Pokrajinski sekretar je pre prisustvovanja svečanom programu u školi „Šamu Mihalj“ u društvu člana Opštinskog veća Igora Kiša i zamenika direktora Fonda za razvoj poljoprivrede i odbornika u bečejskom parlamentu Viktora Molnara obišao škole „Petefi Šandor“ i „Bratstvo“, u kojima su nedavno takođe rađene sanacije toaleta i boravka („Bratstvo“) novcem iz pokrajine.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija