Na sednici SO Bečej: Novi direktor Turističke organizacije, razrešenja, revizija

  20 februar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na današnjoj polusatnoj sednici Skupštine opštine Bečej razrešen je dosadašnji i imenovan je novi direktor Turističke organizacije opštine Bečej.

Umesto Nemanje Karapandžića novi direktor je postao Bratislav Martinović. Osim toga, pre isteka mandata razrešeni su stari i imenovani novi članovi u Upravnom i Nadzornom odboru Turističke organizacije. O razlozima promena u ovoj organizaciji na sednici nije bilo reči.

Komisija za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose predložila je lokalnom parlamentu da direktora Turističke organizacije, profesora istorije Nemanju Karapandžića pre isteka četvorogodišnjeg mandata razreši dužnosti (on je postao direktor u oktobru 2018. godine).

Za novog direktora Turističke organizacije Komisija je predložila diplomiranog inženjera tehnologije Bratislava Martinovića iz Bečeja (on je od 2005. godine zaposlen u JP Toplana).

Bilo je promena i u Upravnom i Nadzornom odboru Turističke organizacije. Dužnosti članova Upravnog odbora razrešeni su Dejan Stankin i Milenko Vračarić iz reda predstavnika koje imenuje opština, pre isteka mandata, a na njihova mesta imenovane su turistička tehničarka Nataša Brankov (sada je zaposlena u Opštinskoj upravi, a pre toga je bila zaposlena u Turističkoj organizaciji) i dipl. ing. za preduzetni menadžment Zorica Đumić (od 2013. godine zaposlena u JP Toplana, pre toga je radila u preduzeću „Bag Deko“), piše, između ostalog u njihovim biografijama. Predlog je podnela odbornička grupa „Svi za Bečej – Pokret obnove Kraljevine Srbije“.

Što se Nadzornog odbora Turističke organizacije tiče, razrešeni su pre isteka mandata predsednik Nadzornog odbora Stevan Pavlov i članica Vanja Lukić (zaposlena, kojoj je u međuvremenu prestao radni odnos u Turističkoj organizaciji). Za novog predsednika Nadzornog odbora imenovan je specijalista strukovni ekonomista iz oblasti ekonomskih nauka Predrag Milaković (od 2013. godine zaposlen je u JP Toplana, pre toga je radio u preduzeću „Renome“). Predlagač razrešenja i imenovanja bila je, piše u skupštinskom materijalu, Komisija za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Pred odbornicima je bila i odluka o angažovanju revizora za eksternu reviziju završnog računa budžeta opštine za 2019. godinu, izmene odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata u opštini i izmene odluke o određivanju stajališta za međumesni, gradsko-prigradski i auto-taksi prevoz.

Na dnevnom redu je bio i plan rada sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ za 2020. godinu, donošenje programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2020. godinu, predviđena je prodaja nekoliko parcela građevinskog zemljišta u javnoj svojini lokalne samouprave na teritoriji opštine.

Došlo je i do promena u sastavu opštinske izborne komisije. Naime, predlog odborničke grupe „Svi za Bečej – Pokret obnove Kraljevine Srbije“ je bio da se zamenik člana izborne komisije Bojan Božić razreši dužnosti, a da se na njegovo mesto imenuje Ivona Korenoj, koja je završila Pravni fakultet u Novom Sadu 2019. godine.

Na sednici bečejskog parlamenta usvojen je Pravilnik o postupku dodele i kontrole dodeljenih sredstava iz budžeta opštine Bečej udruženjima za podsticanje programa od javnog interesa za opštinu Bečej.

B.M.
Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 21. februara

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija