Medijski konkurs u Bečeju: Podržano 12 projekata

  06 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bečej, na predlog medijske komisije, predsednik opštine Dragan Tošić rešenjem od 24. februara raspodelio je 8,25 miliona dinara iz opštinskog budžeta za 12 projekata 12 medija, od kojih pet radi na teritoriji opštine Bečej, a jedna je registrovana u Novom Bečeju. Na konkurs je podneto ukupno 30 projekata.

Najveći iznos odobren je za projekat „Bečej danas“ TV Bečej VTV d.o.o. Subotica, 2 miliona dinara, sledi Bečejsko udruženje mladih – BUM kome je za projekat „Vladavina prava po lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“ predviđeno 1,7 miliona dinara.

Ostalima su odobreni sledeći iznosi: Mozaiku d.o.o. Bečej za projekat „Odluke u ime građana“ 1,3 miliona dinara, za Info NB Novi Bečej za projekat „Bečejski informator“ 500.000 dinara, za Medium d.o.o. Bečej za projekat „Ne budimo siromašni u duši“ 700.000 dinara, Moniki Berček pr agencija za konsultantske aktivnosti „Cross media consulting“ Bečej za „Jutarnji program Naksi Aktiv radija“ 150.000 dinara.

Za Novosadska TV d.o.o. Novi Sad za „Slike iz Bečeja“ opredeljeno je 600.000 dinara, za DVP digital d.o.o. za projekat „Bečej pravovremeno“ 200.000 dinara, za Delta televizija d.o.o. Novi Sad za projekat „Bečej – 5 naselja na dlanu“ 500.000 dinara, za „Bečejski magazin“ Dunav televizije iz Pančeva čiji je osnivač RTV Pančevo – na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da je registraciona prijava upisa medija u Registar medija podneta 30. decembra 2019. godine, te je tog dana u Registru medija i registrovan taj medij, tik pre raspisivanja konkursa u Bečeju – 200.000 dinara, za Centar za trening i edukaciju iz Žablja 300.000 dinara za „Turističke priče iz Bečeja“ i za Slobodan Kosanović PR proizvodnja kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i TV programa Explore Media Beograd za projekat „Volim Bečej“ 100.000 dinara.

Novac nije odobren za 18 projekata, među kojima su, recimo, Studio B iz Beograda, KTV televizija iz Zrenjanina, Čaladi ker, SrbijaDanas.com, Alo, TV Pannon itd.

Konkurs za medijske projekte u Bečeju raspisan je 9. januara, a za članove komisije koja je predložila projekte medija za sufinansiranje, predsednik opštine je imenovao Vesnu Bunijevac u ime Asocijacije elektronskih medija Vojvodine, Violetu Jovanov Peštanac koju je predložio Udruženje elektronskih medija „ComNet“ i Bojana Nikolića koji je podneo samostalnu prijavu.

U rešenju predsednika opštine o imenovanju članova komisije se navodi da su za članstvo u medijskoj komisiji prijave podneli i PU „Lokal pres“, Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje menadžera u kulturi i medijima Srbije, a on je, kako piše u rešenju o imenovanju članova komisije za ocenu projekata, izabrao navedene „uzimajući u obzir biografije predloženih članova“. U rešenju predsednika opštine ne navode se biografije predloženih članova.

K.D.F. (foto: pixabay.com)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija