Dom zdravlja Bečej: Rad u dve smene, u apoteke jedan po jedan

  19 mart 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dom zdravlja Bečej će odsad raditi u dve smene, od 7 do 18 časova, u skladu sa instrukcijom Ministarstva zdravlja, saopšteno je iz Doma zdravlja Bečej.

Služba hitne medicinske pomoći će funkcionisati kao i dosad, 24 časa.

Dečji dispanzer radnim danima radi od 7 do 18 sati, a subotom od 7 do12 sati.  

Izuzetak su  zdravstvene stanice Bačko Petrovo Selo i Bačko Gradište, koje rade kao i do sada, od 7 do 19 časova, subotom od 7 do 12, a nedeljom od 7 do10 časova.

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (Jodna  banja) do daljeg radi samo pre podne, od 7 do 14 sati.

Iz Doma zdravlja ponovo apeluju na građane, naročito na starije i one koji boluju od hroničnih  bolesti, da poštuju naredbe i da se u Dom zdravlja javljaju samo ako je to neophodno, jer time izbegavaju mogućnost zaraze.

Mole se građani koji boluju od respiratornih infekcija ili sumnjaju na simptome Covid-19, da ne ulaze u Dom zdravlja, već da zdravstvenu ustanovu pozovu telefonom i dogovore se sa medicinskim osobljem o narednim koracima, a ukoliko se ipak pojave u Domu zdravlja, moraju da se prijave dežurnom  medicinskom osoblju na ulazu, koje će ih dalje uputiti.

Preporučuje se svim građanima da prve svega koriste telefonski kontakt pozivajući brojeve telefona koji su objavljeni u lokalnim medijima.

Apoteke će raditi od 7 do 18 sati, osim centralne apoteke Doma zdravlja (Glavna 26) koja će biti otvorena od 7 do 19 sati, subotom od 7 do 12, a nedeljom od 10.30 do 12 sati.  

Apoteka Novo selo radi od 8 do 14, svake nedelje od 7 do 10 sati, subotom ne radi.  

Mole se građani koji odlaze u apoteke da poštuju pravila i čekaju pred ulazom na distanci jedan od drugog, a da u apoteke ulaze jedan po jedan.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija