Statistički podaci o broju preminulih: Bez većih promena u opštini Bečej

  13 april 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U opštini Bečej nema registrovanih slučajeva zaraza koronavirusom i broj smrtnih slučajeva je u uobičajenim okvirima.

Naime, u opštini Bečej od 15. marta, kada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, do 13. aprila obavljene su 34 sahrane na grobljima gde pogrebnu delatnost obavlja Javno preduzeće Komunalac (na ukupno pet, rečeno je u Komunalcu).

Pojedina groblja su u nadležnosti mesnih zajednica, recimo, u Bačkom Petrovom Selu i u Radičeviću, te u Komunalcu nisu mogli da daju podatke o broju sahrana na tim grobljima otkad traje vanredno stanje.

Po podacima iz Komunalca, pogrebna služba godišnje obavi oko 420 sahrana, a broj umrlih u poslednjih mesec dana ne odudara od proseka.

Matičarska služba lokalne samouprave do danas nije raspolagala ažurnim podacima o broju umrlih u poslednjih mesec dana na teritoriji opštine, jer se ti podaci zbog mera zaštite od širenja zaraze koronavirusom službi šalju elektronski i usporeno.

Prema raspoloživim podacima službe, od početka godine na teritoriji opštine Bečej umrlo je oko stotinu građana.

Prema podacima matičara u Bačkom Petrovom Selu, od 15. marta do 13. aprila u tom naseljenom mestu opštine bilo je četiri ili pet smrtnih slučajeva, ta cifra nije veća nego što je bila pre vanrednog stanja, kada se dešavalo da je u toku jednog meseca u Petrovom Selu bilo i do 10-12 smrtnih slučajeva.

Podaci iz ranijih godina kazuju da na teritoriji opštine mesečno ima od 30 do 40 smrtnih slučajeva.

Poslednji podaci o broju umrlih u Bečeju su iz 2018. godine, po izveštaju Republičkog zavoda za statistiku na teritoriji opštine Bečej te godine umrlo 577 osoba.

Republički zavod za statistiku nedavno je objavio da je u regionu Vojvodine u januaru 2020. godine umrlo 2.480 osoba (2.426 u januaru 2019. godine). Broj umrlih u januaru 2020. godine je za 54 veći nego u januaru prošle godine, to jest za 2,2 odsto.
Statistički podaci za februar i za mart mesec još nisu objavljeni.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija