Gradsko pozorište Bečej: Filmovi u savremenom bioskopu

  15 jun 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani Bečeja će u Gradskom pozorištu uskoro imati priliku da uživaju u kvalitetnoj bioskopskoj predstavi zahvaljujući novoj bioskopskoj opremi koju je pozorište dobilo na konkursu Filmskog centra Srbije.

Pozorište je prošle godine za nabavku savremene opreme za bioskop na konkursu Filmskog centra Srbije dobilo 4,5 miliona dinara, a lokalna samouprava obezbedila je 2,2 miliona dinara.

„Od prošle nedelje Bečej ima digitalizovani bioskop, počele su prve projekcije, a uskoro će početi i projekcije komercijalnog sadržaja, ali i one koje su osnovni deo našeg sadržaja, a to su projekcije filmova evropske i svetske kinematografije. Dve stvari su pomogle dobijanje opreme na konkursu Filmskog centra Srbije, pre svega veliko učešće lokalne samouprave, a zatim i činjenica da često i mnogo promovišemo kinematografiju“, rekao je direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović.

Pozorište sada raspolaže dcp projektorom vrhunskih performansi, velikim platnom i s 300 naočara za 3D projekcije.

Prezentaciji opreme je prisustvovao i predsednik opštine Dragan Tošić koji je rekao da je „ulaganje u kulturu nešto što smo 2016. godine zacrtali kao deo našeg programa koji ćemo kao lokalna samouprava uraditi i sada smo stigli da uradimo nešto i u pozorištu što se tiče modernizacije. Dobili smo posle 20 godina bioskop u Bečeju. Pozorište više neće morati da iznajmljuje opremu, jer sada ima sopstvenu. Što se daljih ulaganja u pozorište tiče, ulagaćemo u krov zgrade, u infrasktrukturu, to je ono što je sada najpotrebnije“, rekao je Tošić.

Nagrađivani film „Otac“ Srdana Golubovića će biti prvo ostvarenje koje će biti prikazano na novom platnu 28. juna u 18 i 20 časova.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija