Predsednik opštine Dragan Tošić: „Obaveze pred nama su ogromne“

  21 avgust 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Predsednik opštine Dragan Tošić (SNS) koji je danas ponovo izabran za predsednika opštine u drugom mandatu zaredom, nakon konstitutivne sednice Skupštine opštine rekao je da je za njega velika čast što je ponovo izabran za prvog čoveka opštine, ali je istovremeno reč o velikoj obavezi.

„Ima mnogo toga što je planirano da se uradi u Bečeju. Mnogo je urađeno i u prethodne četiri godine, a to je veoma mnogo u odnosu na godine pre toga. Obaveze pred nama su ogromne, a obavezuje nas funkcija predsednika opštine, odnosno rezultati Srpske napredne stranke, koja je ove godine dobila mnogo više glasova nego na izborima 2016. godine. Čini mi se da smo izabrali kvalitetne članove Opštinskog veća, a biće tu i moji pomoćnici i ljudi koje ćemo morati da zaposlimo u narednom periodu u Opštinskoj upravi. Tražim od svojih saradnika da budu pozitivni i posvećeni poslu koliko i ja i mislim da neće biti problemaׅ“, rekao je Toši

Pandemija koronavirusa je uticala i na prihode u opštinskom budžetu, a novoizabrani predsednik opštine je rekao da je početkom godine već doneta odluka o rebalansu opštinskog budžeta, da ove godine verovatno neće biti moguće realizovati sve predviđene projekte, te da će opština da zatraži od nadležnih da se produži realizacija pojedinih.

„Sad je prioritet put u industrijskoj zoni i mislim da će biti završen do kraja novembra. Prethodna godina je bila jedna od boljih, naredna godina će biti, čini mi se, malo teža, ali ćemo uspeti da završimo sve planirane projekte“.

U vezi sa koalicijom na vlasti čije su vodeće stranke SNS i SVM, Tošić je rekao da je broj članova opštinske vlade (Opštinsko veće) smanjen sa 11 na 9, a 7 članova ima SNS i dva SVM. Članovi Veća su po funkciji i predsednik opštine (predsednik Veća) i njegov zamenik.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija