Odštampajte ovu stranicu

Ko gradi hotel „Tisa garden“ na obali Tise: Novi rok izgradnje i novi investitor

  16 oktobar 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Na obali reke Tise, na delu hipodroma u Bečeju 2020. godine trebalo bi da bude započeta izgradnja hotela sa četiri zvezdice „Tisa garden“, saopštio je sredinom marta 2019. godine na konferenciji za novinare vlasnik investitora, „Knežev grupe“, Dragan Knežev.

Međutim, izgradnja hotela na zemljištu koje je opština prodala pomenutoj firmi u leto 2018. godine za 7,38 miliona dinara, nije započeta do oktobra 2020. godine.

Štaviše, došlo je do pomeranja roka izgradnje i promene investitora (vlasnika) projekta. Rok za izgradnju hotela bio je 3 godine od trenutka kupovine placa, ali, prema informacijama redakcije Bečejskog mozaika, predstavnik „Knežev grupe“ je nedavno zatražio od lokalne samouprave produženje tog roka zbog epidemiološke situacije i u lokalnoj samoupravi je taj zahtev prihvaćen.

Rok za izgradnju hotela produžen je još dve godine, do 30. septembra 2023. godine.

Inače, prema javno dostupnim podacima, plac na kom je „Knežev grupa“ trebalo da izgradi hotel – parcela 5429/1 katastarska opština Bečej, gradsko građevinsko zemljište, pašnjak 1. klase, površine 1 ha 25 a 46 m², javne svojine opštine Bečej, upisane u LN broj 13771 k.o. Bečej kod RGZ – Služba za katastar nepokretnosti Bečej – više nije u vlasništvu „Knežev grupe“, već firme „Duna improvement“ iz Bečeja, osnovane 19. avgusta 2020. godine, čiji je osnovni kapital 1.000 dinara.

Naime, na sajtu Republičkog geodetskog zavoda se navodi da je imalac prava na parceli „Duna improvement“ d.o.o. Bečej i da je oblik svojine privatna.

Navodi se i zabeležba od 25. septembra 2020. godine da prvostepena odluka broj 952-02-4-084- 105040/2020 nije konačna.

Vlasnik „Knežev grupe“ Dragan Knežev je 13. oktobra za Bečejski mozaik izjavio da je tačna informacija o produženom roku za izgradnju hotela.

„Mogu da kažem da smo našli drugog investitora i da smo zato produžili rok i da će taj rok biti ispoštovan“.

Upitan da li je prodao plac, odgovorio je: „Jesam, drugom investitoru“ i potvrdio je da je reč o „Duna improvement“ d.o.o. Bečej. Knežev je dodao da je „prodat i projekat“, te da će se izgraditi to što je planirano, samo je drugi investitor, a ne „Knežev grupa“.

Redakcija Bečejskog mozaika uputila je 13. oktobra i-mejl na adresu firme „Duna improvement“ d.o.o. Bečej, Andrašu Balintu iz Mađarske, osobi koja se na sajtu Agencije za privredne registre navodi kao direktor firme, o tome, s obzirom na to da je ta firma kupila parcelu 5429/1 u katastarskoj opštini Bečej od „Knežev grupe“, kada planira da započne izgradnju hotela i da li će on biti izgrađen po originalnom planu „Knežev grupe“ („Tisa garden“, idejno rešenje „Knežev grupe“).

Od Balinta je zatražen i intervju o pojedinostima projekta izgradnje hotela u bečejskom sedištu firme „Duna improvement“.

Do zaključenja ovog broja Bečejskog mozaika, 14. oktobra, Balint nije odgovorio na pitanja.

Što se tiče planiranog hotela na nekadašnjem hipodromu, za sada redakcija nema informacija o tome da li će aktuelni vlasnik placa tamo da izgradi hotel „Tisa garden“ čiji je idejni projekat javnosti predstavljen u martu 2019. godine ili drugačiji hotel. Kako je tada rečeno, izgradnja hotela bi koštala oko 2 miliona evra.

Kristina Demeter Filipčev (Nastavak teksta u Bečejskom mozaiku koji je od 16. oktobra na kioscima)