Dragan Tošić o prodaji parcele u centru grada: „Parking mesto za hotel“…

  19 oktobar 2020
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Lokalna samouprava trebalo bi da uskoro proda parcelu u centru Bečeja, gde bi, po rečima predsednika opštine Dragana Tošića, trebalo da bude izgrađen parking.

Naime, Skupština opštine Bečej usvojila je danas rešenje o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Bečej u Glavnoj ulici – parcela 3479/1, površine 17 a i 41 m2 – koja se nalazi iza zgrade kolektivnog stanovanja u Glavnoj ulici i ispred zgrade JP Vodokanal, a sada se koristi za parkiranja i na tom potezu nalaze se i garaže.

U oglasu za prodaju parcele koji je danas objavljen u Službenom listu opštine Bečej piše da se parcela nalazi u okviru građevinskog rejona, a odredbama Plana generalne regulacije naselja Bečej je definisana kao građevinsko zemljište u zoni centra, prostor pod prethodnom zaštitom od velikog značaja.

Početna cena građevinskog zemljišta je 1.436,78 dinara po kvadratnom metru, te je početna cena za celu parcelu 2,5 miliona dinara na osnovu procene tržišne vrednosti nepokretnosti Poreske uprave.

Na parceli koja se prodaje mogu da se grade linijski infrastrukturni objekti, kao i parkinzi, garaže.

Budući kupac parcele će biti obavezan da dozvoli pravo službenosti prolaza preko parcele i pravo parkiranja za vlasnike stanova u zgradi kolektivnog stanovanja i za poslovne zgrade.

Kupac bi zemljište trebalo da privede nameni izgradnjom objekta u roku od tri godine od zaključenja ugovora.

Rok za prijavu na oglas za prodaju zemljišta je 30 dana od dana javnog oglašavanja.

O budućoj nameni te parcele predsednik opštine Dragan Tošić je za Bečejski mozaik izjavio:

-    Ta parcela je opštinska parcela i na toj parceli će se pre svega izgraditi parking mesto za hotel koji planira da se gradi u Vojvođanskoj banci, a ta parcela se naslanja na hotel – s tim što će svi koji tamo imaju zgrade, odnosno žive u zgradi kolektivnog stanovanja imati, tako piše i u oglasu, pravo prvenstva prolaza i biće im obezbeđena parking mesta. Biće nešto tako kao što Lidl ima svoja parking mesta, ali tu mogu da parkiraju svi ostali koji dolaze u centar grada, a ovde će moći da parkiraju samo stanovnici te kolektivne zgrade.

-    Na parceli sada se nalaze i garaže, u pojedinima se drži i ogrev. Da li će to biti problem?

-    Te garaže, ako tako možemo da ih nazovemo, su nelegalno izgrađene, nemaju nikakvu dozvolu za gradnju, niti upotrebnu dozvolu i mi želimo tim ljudima da izađemo u susret, da im ostavimo parking mesta. Što se tiče smeštaja za ogrev, mislim da tu velika većina ljudi, 90 odsto sigurno, ne koristi ogrev, to su ipak stambene jedinice. Mi smo ušli u razgovore sa tim ljudima i oni će imati sva moguća prava. Ako bude bilo potrebe za ogrev, moraju da nađu neko drugo mesto. Ne znam da li u toj zgradi kolektivnog stanovanja uopšte ima potrebe za ogrevom.

-    Oglas za prodaju parcele raspisan je danas, a zainteresovani za kupovinu parcele već postoji, jer se oglasi za prodaju zemljišta ili zgrada u javnoj svojini opštine obično raspisuju u tim situacijama.

-    Ne znam ko će da kupi zemljište, znam ko se interesuje. Pismo o namerama je poslalo preduzeće koje je kupilo objekat Vojvođanske banke. To je preduzeće koje se interesuje.

Tošić je rekao da „ne znam koje je preduzeće, imate u materijalu koje je to preduzeće, uglavnom to preduzeće se interesuje“.

Podatak o nazivu zainteresovanog preduzeća ne nalazi se u skupštinskom materijalu, ali po javno dostupnim podacima katastra imalac prava na objektu zgrade finansijskih usluga u Glavnoj ulici broj 10 – nekadašnja zgrada Vojvođanske banke – je firma „Taberna plus“ d.o.o. Bečej koja je prošle godine kupila dve nekretnine iz javne svojine opštine Bečej, u Glavnoj ulici 16 i u Glavnoj ulici 51.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija