Opština Bečej: Koronavirusom zaraženo još 89 građana – 356 aktivnih slučajeva

  26 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Bečej kod 89 građana je potvrđeno prisustvo koronavirusa (u tom broju su i danas dobijeni rezultati PCR testova ranije poslati na analizu), a testirano je 104 građana.

U poslednja 24 časa stiglo je 138 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine, od kojih je 65 pozitivno na kovid-19. Uzorkovano je 48 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja urađeno je 43 antigenska testa, od kojih je 17 pozitivno.

Serološkim brzim testom testirano je 13 građana, od kojih je 7 pozitivno na kovid-19.

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije upućena u bolnicu, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine koji podatke o broju testiranih i pozitivnih dobija iz Doma zdravlja.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan (26. novembar) registrovano je 356 aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19. Juče je broj aktivnih slučajeva bio 268 – 88 manje nego danas.

Koronavirus je na teritoriji opštine Bečej, po današnjim podacima (26. novembar), potvrđen je kod 15 učenika i 23 zaposlenih u prosveti i zaposlenih u predškolskoj ustanovi. . U izolaciji na današnji dan nalazi se 220 đaka i 39 zaposlenih u obrazovnim i vaspitnim ustanovama.

Ukupan broj pozitivnih na Covid-19, testiranih u Covid ambulanti Doma zdravlja "Bečej" na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije (sredina juna) u opštini Bečej je 286.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

Inače, Štab za vanredne situacije opštine Bečej danas je postavio šator ispred kovid ambulante, te ih sada ima dva, a novi pruža veću zaštitu od vetra i kiše nego ranije postavljeni.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija