Opština Bečej: Koronavirusom je inficirana još 31 osoba – 576 aktivnih slučajeva

  03 decembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej u poslednja 24 časa, po zvaničnim podacima, kod 31 osobe je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a testirano je 82 građana.

U kovid ambulanti Doma zdravlja serološkim brzim testom testirane su četiri osobe, a jedna je bila pozitivna na kovid-19.

Urađeno je 46 antigenskih testova od kojih je 24 pozitivno.

U poslednja 24 časa stiglo je 35 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih je 6 pozitivno na kovid- 19.

Uzorkovano je 32 PCR testa i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije upućena u bolnicu.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji koronavirusa u opštini Bečej je do 3. decembra obolelo ukupno 672 građana, a na današnji dan registrovano je 576 aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej koji podatke dobija iz Doma zdravlja i Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, navodi Štab.

Prema zvaničnim podacima, koronavirus je do 3. decembra na potvrđen kod ukupno 20 učenika i 27 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Bečej. U osnovnim i srednjim školama u izolaciji je 164 učenika i 18 zaposlenih.

U Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ kod dece nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, a kod zaposlenih je 10 takvih slučajeva i još 10 zaposlenih je u izolaciji. Broj dece u izolaciji u predškolskoj ustanovi je 69.

U ŠOSO „Bratstvo“ u kojoj se od ponedeljka odvija samo onlajn nastava, kod 8 zaposlenih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a u Muzičkoj školi „Petar Konjović“, koja se od ponedeljka takođe pohađa isključivo onlajn, kod jednog zaposlenog je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a dvoje su u izolaciji.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija