Jedan prijavljeni na konkurs: Postavljena zamenica načelnika Opštinske uprave

  14 decembar 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Načelnik Opštinske uprave lokalne samouprave Zoran Kovač od početka decembra meseca ima zamenika, pravnicu Marjanu Dimitrov, koja je u prethodnom periodu bila zamenica sekretara Skupštine opštine, a potom se vratila na svoje prethodno radno mestu u JP Toplana.

Načelnik Opštinske uprave u prethodnom periodu nije imao svog zamenika.

Po sprovedenom javnom konkursu za popunjavanje položaja zamenika načelnika Opštinske uprave Bečej – službenik na položaju II grupa, Opštinsko veće opštine Bečej je na 19. sednici 30. novembra donelo rešenje o postavljenju zamenice načelnika Opštinske uprave Bečej, diplomirane pravnice iz Bečeja Marjane Dimitrov.

Dimitrov, koja se jedina javila na konkurs, tu funkciju bi trebalo da obavlja u narednih pet godina, počev od 1. decembra.

Podsetimo da je Opštinsko veće raspisalo konkurs za postavljenje i prijem u radni odnos na određeno vreme zamenika načelnika Opštinske uprave 28. oktobra, kada je Veće formiralo konkursnu komisiju da sprovede javni konkurs.

U tekstu konkursa je navedeno, da pored zakonskih opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, kandidat mora da ispunjava i posebne zakonske uslove: da ima završen Pravni fakultet, najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u struci i da ima položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Konkursna komisija je 27. novembra dostavila Opštinskom veću opštine dokumenta o tome da se na konkurs javila samo Dimitrov, 9. novembra, te da su uz prijavu priloženi svi potrebni dokazi da su ispunjeni svi uslovi za rad na položaju, među dokazima je bila i overena kopija diplome o završenom Pravnom fakultetu iz 1985. godine, overeno Uverenje o položenom pravosudnom ispitu iz 2004. godine, potvrda o radnom iskustvu u struci izdato od JP Toplana Bečej 2020. godine itd.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija