Vakcinacija građana u sportskom centru: Sve je spremno, čekaju se vakcine

  19 januar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bečeju je sve spremno za vakcinisanje građana opštine Bečej protiv koronavirusa. Juče je obavljena priprema punktova za vakcinaciju u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“, a Dom zdravlja je oformio timove zdravstvenih radnika koji će da vakcinišu građane.

Nadležni u Domu zdravlja i u lokalnoj samoupravi danas oko 11 časova još nisu imali informacije o tome kada će biti započeto vakcinisanje građana.

„Čeka se poziv iz Ministarstva zdravlja o terminu preuzimanja vakcina, kao i spisak građana koji će da prime vakcine. Dan nakon dobijanja spiska trebalo bi da bude započeta vakcinacija. Danas do 11 sati nismo dobili spisak. Punktovi u sportskom centru su postavljeni, u hol sportske ustanove građani će pristupiti s ulaza kod ugostiteljskog objekta, u holu centra, kod šanka će popunjavati upitnike, zatim će na lekarskim punktovima da obave preglede i na sledećem punktu će da prime vakcine. Oko petnaestak minuta nakon primljene vakcine građani će objekat sportskog centra napustiti na glavnom ulazu sportske ustanove“, objasnila je zamenica predsednika opštine, zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Bečej i koordinatorka za vakcinaciju Svetlana Vuletić, koja je rekla i da su obezbeđeni frižideri, zamrzivači i sve što je navedeno u uputstvu nadležnih za imunizaciju građana, da je organizovano dežurstvo, redari...

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Bečej saopšteno je i da će sportski klubovi i dalje moći da koriste halu sportskog centra jer postoji poseban ulaz u objekat.

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv koronavirusa za građane moguća je od 11. januara.

Građani se mogu prijaviti putem portala E-uprave (https://euprava.gov.rs/usluge/6224).

Podsetimo da je vakcinacija prioritetnih grupa u Bečeju započeta prošle nedelje. Korisnici Gerontološkog centra, njih 64, primili su vakcine prošle nedelje, kao i šestoro zaposlenih u toj ustanovi, rekao je član Štaba za vanredne situacije opštine Bečej i predsednik Skupštine opštine Igor Kiš.

Po informacijama redakcije Bečejskog mozaika, od tada je za Gerontološki centar obezbeđeno još 40 doza vakcina.

U Domu zdravlja Bečej je 88 ljudi primilo prvu dozu vakcina (Fajzerova). Po informacijama redakcije Bečejskog mozaika, među zaposlenima Doma zdravlja do 18. januara nije bilo prijavljenih neželjenih dejstava nakon vakcinacije.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija