Od sutra vakcinisanje isključivo onih građana koji imaju zakazane termine

  25 januar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od sutra će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, navedeno je u današnjem saopštenju Vlade Srbije.

„Termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijave na portalu e-uprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije“, piše u saopštenju vlade.

Navodi se da je ova odluka doneta zbog toga što se svakog dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

„Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana“, piše u saopštenju Vlade Srbije.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega će građani, kako se navodi, „u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije“, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi https://euprava.gov.rs/usluge/6224.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800-222-334, svakog dana od 8 do 20 časova.

Vlada Srbije podseća građane i da „bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira na to da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom“.

U Bečeju je od 20. januara – kada je u ovoj opštini započeta imunizacija kineskom vakcinom kompanije Sinofarm – do 25. januara uveče vakcinu primilo ukupno 1.227 građana opštine Bečej.

Vakcinu su do danas mogli da prime građani bez obzira na to da li su imali zakazan termin za imunizaciju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija