Bečejski plan akcije za decu: Formirana radna grupa, nacrt plana krajem aprila?

  01 februar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokalni plan akcije za decu opštine Bečej istekao je krajem 2020. godine, ali do 1. februara 2021. lokalni parlament nije usvojio novi plan.

Uprkos tome što je predstavnik lokalne samouprave u oktobru mesecu prošle godine izjavio da će Lokalni plan akcije za decu do kraja decembra meseca 2020. biti izrađen, to se nije desilo.

Naime, tek je 29. decembra prošle godine predsednik opštine Bečej na predlog Opštinskog veća doneo rešenje o formiranju radne grupe za izradu Lokalnog plana akcije za decu od 2021. do 2024. godine.

Zadatak radne grupe je da do kraja aprila 2021. godine izradi nacrt Lokalnog plana akcije za decu.

U rešenju piše da su predstavnici radne grupe za izradu plana lokalna koordinatorka, članica Opštinskog veća za obrazovanje i socijalnu zaštitu Dalila Dujaković, asistentkinja koordinatorke, predsednica Društva prijatelja dece opštine Bečej Izabela Šormaz i tehnički saradnik, šef Odseka za informatiku pri Odeljenju za ljudske resurse, zajedničke i informatičke poslove Opštinske uprave Atila Teleki.

Među članovima osam radnih grupa za pojedine oblasti kao što su smanjenje siromaštva dece, unapređenje kulture i informisanja, zaštita dece od zlostavljanja su direktorka Centra za socijalni rad, Ivona Božović, diplomirana defektološkinja, članica Izvršnog odbora Društva prijatelja dece opštine Bečej Marija Lučev, diplomirana sociološkinja Centra za socijalni rad Dunja Šormaz, novinarka TV Bečej Zorana Ljubojev, koordinatorka za praćenje projekata usluga socijalne zaštite u kabinetu predsednika opštine Nikolina Lakić, direktorka Doma zdravlja, pedijatarka Kosana Nešić itd.

Radne grupe za pojedine oblasti imaju ukupno 31 člana/ članicu.

Do ove godine je Društvo prijatelja dece opštine Bečej iniciralo izradu ovog strateškog dokumenta, ali 2020. godine Društvo za te namene nije dobilo novac na opštinskom konkursu za nevladine organizacije, naime, konkursi za organizacije civilnog društva su u oktobru prošle godine poništeni.

Javnosti do sada nije dostupan pisani izveštaj o tome koje mere, akcije i ciljevi su ostvareni u toku „trajanja“ prethodnog akcionog plana, od 2017. do 2020. godine.

K.D.F.
(Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 5. februara)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija