Medicinski deo Kriznog štaba traži policijski čas, odluka narednih dana

  01 mart 2021
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Medicinski deo Kriznog štaba zatražio je na današnjoj sednici da se uvede potpuno zaključavanje, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana, preneo je novinarima posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo štaba predložio danas, je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, jedino kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa. To vide kao mogućnost za rešenje situacije u kojoj se nalazimo“, rekao je Gojković.

„Jedina opcija koju medicinski deo Kriznog štaba predlaže jeste apsolutni lokdaun, odnosno policijski čas i zabrana kontakata, jer je, po njima, to najcelishodniji način da se u sedam do 10 dana smanji broj zaraženih“, rekao je Gojković, a preneli mediji.

On je rekao da „moramo voditi računa od zdravlju i interesu naših građana“, ali i „razmišljati kako ćemo kao država nakon godinu dana uspeti da podnesemo, ne samo ekonomski nego i u svim ostalim aspektima eventualno novi lokdaun“.

U Srbiji u poslednja 24 sata od 13.286 testiranih pozitivnih je bilo 3.469, a preminulo je 16 pacijenata. Na respiratorima su 164 obolela.

B.M. (Foto: www.srbija.gov.rs)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija