Vaspitne i obrazovne ustanove u opštini: Zaraženo 17 dece i 26 zaposlenih

  18 mart 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Niži razredi osnovnih škola verovatno od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, saopštila je premijerka Ana Brnabić u utorak. Danas do 14 sati nije saopšteno da li je „verovatno“ postalo i izvesno.

Ostali đaci, u osnovnim i srednjim školama, već su odranije na takozvanoj onlajn nastavi.

S druge strane, rečeno je da će vrtići i dalje biti otvoreni.

Na teritoriji opštine Bečej, po zvaničnim podacima opštinskog Štaba za vanredne situacije, u utorak, 16. marta, u osnovnim i srednjim školama, u ŠOSO „Bratstvo“, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ i u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ ukupan broj dece kod kojih je potvrđena zaraza kovidom-19 je bio 17, u izolaciji je tog dana bilo 123 mališana i đaka, a kod 26 zaposlenih je potvrđena zaraza i još 10 ih je bilo u izolaciji.

Najviše dece u izolaciji 16. marta bilo je u dečjem vrtiću, 38, a najviše zaražene dece, po 4, u OŠ „Zdravko Gložanki“ i u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

Najviše zaposlenih je zaraženo u OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju (5), u OŠ „Petefi Šandor“ i u PU „Labud Pejović“, po 4.

Petnaest dana ranije, 1. marta, situacija u Bečeju je bila sledeća: u osnovnim i srednjim školama, u ŠOSO „Bratstvo“, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ i u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ ukupan broj dece kod kojih je potvrđena zaraza kovidom-19 je bio 5, u izolaciji je tog dana bilo 59 dece, a kod 32 zaposlenih je potvrđena zaraza i još 8 ih je bilo u izolaciji.

Za dve nedelje broj dece kod kojih je potvrđena zaraza porastao je za 12, broj dece koja su u izolaciji porastao je za 64 (to znači da ona nisu testirana), za 6 je smanjen broj zaposlenih u školama u čijem slučaju je potvrđena zaraza, a broj zaposlenih u izolaciji povećan je za 2.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija